Švicarski avionski prijevoznik Swiss obradovao je mnoge ljubitelje gastronomije ponudom zimskog menija, kojeg je u avione uveo 1. prosinca. Najveći pljesak zaslužuju za uvođenje jednog od tradicionalnih jela, a radi se o fondueu od sira. No najbolja je vijest kako će ga moći naručiti svi, bilo da se radi o putnicima u biznis ili ekonomskoj klasi.

Fondue se radi prema tradicionalnom receptu, koji kaže da je potrebno 50 posto sira Gruyere te 50 posto sira Vacherin Fribourgeois. Serviran je uz kruh za „umakanje“, a cijelo zadovoljstvo ima i cijenu, koja će vas stajati 17 franaka (oko 100 kuna).

Avion Avion (Foto: AFP)

Ovaj zimski meni, koji uključuje i fondue, ima za cilj promoviranje švicarskih jela, tako da uz već spomenuti fondue, na meniju vam se nude i autentična švicarska vruća čokolada ali i slavni pain au lait serviran s čokoladom Cailler.

Također, na meniju je i sendvič mjeseca, koji neće biti još jedan u nizu avionskih sendviča. U svakom slučaju, ukoliko želite uživati u pravom švicarskom fondueu, možete ga isprobati na samo određenim letovima. Polazna točka je Ženeva, a odredišta Malaga, Atena, Stockholm, Moskva, Goteborg, Hurghada, Lisabon, Sankt Peterburg i Marakeš.

Rastopljeni sir odnosno fondue od kojeg brzo rastu zazubice Rastopljeni sir odnosno fondue od kojeg brzo rastu zazubice (Foto: Stockfood)

Pa eto, ako slučajno letite na toj liniji, javite se kojom slikom, kako bi i obični smrtnici mogli vidjeti na što liči – fondue iznad oblaka.

Recept za biftek zbog kojeg je Gordon Ramsay postao zvijezda Govedina Wellington Wellington Wellington +0 Wellington

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju