Švicarski avionski prijevoznik Swiss obradovao je mnoge ljubitelje gastronomije ponudom zimskog menija, kojeg je u avione uveo 1. prosinca. Najveći pljesak zaslužuju za uvođenje jednog od tradicionalnih jela, a radi se o fondueu od sira. No najbolja je vijest kako će ga moći naručiti svi, bilo da se radi o putnicima u biznis ili ekonomskoj klasi.

U trendu Uštipci/Ilustracija Recept za najbolje uštipke Sinjski, vrlički, hercegovački: Sve tajne slasti najboljih uštipaka Savijača od tikvica/Ilustracija Ljetna bučnica Savršena! Recept za savijaču od tikvica i sira s gotovim korama Tunel Guoliang u Kini - 1 Nevjerojatan pothvat Nisu imali strojeva ni novca pa su tunel u ovoj planini probili - čekićima

Fondue se radi prema tradicionalnom receptu, koji kaže da je potrebno 50 posto sira Gruyere te 50 posto sira Vacherin Fribourgeois. Serviran je uz kruh za „umakanje“, a cijelo zadovoljstvo ima i cijenu, koja će vas stajati 17 franaka (oko 100 kuna).

Avion Avion (Foto: AFP)

Ovaj zimski meni, koji uključuje i fondue, ima za cilj promoviranje švicarskih jela, tako da uz već spomenuti fondue, na meniju vam se nude i autentična švicarska vruća čokolada ali i slavni pain au lait serviran s čokoladom Cailler.

Također, na meniju je i sendvič mjeseca, koji neće biti još jedan u nizu avionskih sendviča. U svakom slučaju, ukoliko želite uživati u pravom švicarskom fondueu, možete ga isprobati na samo određenim letovima. Polazna točka je Ženeva, a odredišta Malaga, Atena, Stockholm, Moskva, Goteborg, Hurghada, Lisabon, Sankt Peterburg i Marakeš.

Rastopljeni sir odnosno fondue od kojeg brzo rastu zazubice Rastopljeni sir odnosno fondue od kojeg brzo rastu zazubice (Foto: Stockfood)

Pa eto, ako slučajno letite na toj liniji, javite se kojom slikom, kako bi i obični smrtnici mogli vidjeti na što liči – fondue iznad oblaka.

Recept za biftek zbog kojeg je Gordon Ramsay postao zvijezda Govedina Wellington Wellington Wellington +0 Wellington