Svi znate da je Kristofor Kolumbo otkrio Ameriku. No jeste li znali kako je upravo on zaslužan za  prodor cigara na europski kontinent. Sve je počelo kada je Kolumbo promatrao lokalne stanovnike na Karabima kako rolaju nepoznate supstance unutar velikog lista, popularno zvanog tobago. Tako je Kolumbo iz Amerike odlučio sa sobom ponjeti nekoliko paketa duhana koji je zatim u Španjolskoj doživio svoj procvat. Upravo je tamo proizvodnja cigara doživjela boom i usavršena na jednu drugu razinu, gotovo do savršenstva. Nije trebalo proći puno vremena dok se cigara kao takva nije počela širiti po ostatku Europe, i u konačnici po cijelom svijetu.

Proizvodi se i vrsta tankih cigara, poznatih kao cigarillos, a čije je značenje na španjolskom 'mala cigara'. Cigarillosi su izuzetno popularni među ženskom populacijom. Današnji najznačajniji proizvođači cigara su Kuba i druge zemlje Antilske Amerike, a najpoznatije među njima poznate su kao Kuba i Havana.

Ako ste i vi jedan od onih koji voli cigare pogledajte video u nastavku i saznajte savjete vezane uz pušenje ove, prema mnogima, božanske tvorevine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju