Kuća inspirirana Flinstonsima, Kalifornija, SAD
Da, netko je uspio sagraditi identičnu kuću kakvu je imao Fred Flinstone davnih vremena. Sve u ovoj kući podsjeća na prizore iz hit crtića iz 1960. godine. Vlasnik kuće kaže da ga je gradnja stajala nevjerojatnih 3,5 milijuna dolara.

Divovska školjka, Meksiko
Jednostavno predivna kuća. Iako na prvi pogleda pomalo ekstravagantna, savršeno se uklapa u okoliš. Kuća ima ovalne zidove i jedan od najveličanstvenijih murala na svijetu.

Kuće na drvu, Engleska
Ove kuće nastale su tako što su ih izgradili ljudi koji su protestirali protiv rušenja obližnje šume. Nakon nekoliko godina borbe dobili su bitku pa tako još i danas ove kuće stoje visoko na drveću pružajući savršen pogled i uvid u život unutar krošnji.

Zakrivljena kuća, Poljska
Ovo u stvari nije prava kuća već dio shoping centra. Inspirirana je dijelima poljskih umjetnika Jan Marcin Szancera i Pera Dahlberga. Cijela zgrada prekrivena je nepravilnim uglovima i predivnim plavo-zelenim staklom.

Kuća toranj, Engleska
Ovo predivno imanje iz 18-tog stoljeća prvotno je bilo imanje običnih radnika. Životinje su živjele u prizemlju dok su radnici živjeli na prvom katu. Danas je cijela građevina pretvorena u predivnu stambenu kuću koja odiše gotičkim stilom.

Mala kuća, Engleska
Najmanja kuća na svijetu može se naći u gradu Conwy u Walesu. Površina kuće je svega 5,49 metara kvadratnih. Do 1900. godine u ovoj kući je živio lokalni ribar koji je svojim patuljastim rastom savršeno se uklapao u ovu kuću. Nakon njegove smrti kuća je prazna, ali još uvijek privlači turiste.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju