LONDON, NOTTING HILL i LOVE ACTUALLY

Trendy kvart Londona ne samo da je naslov filma, već bi se moglo reći da je i u glavnoj ulozi zasjenio Hugh Granta i Juliu Roberts. Pitoreskne ulice, plava ulazna vrata, brojni ljupki caféi, prekrasni mali parkovi i čuveni Portobello Road su zaštitni znak ovog filma.

'Zapravo ljubav' je film zbog kojeg naše čitateljice liju suze i na čiju romansu neće ostati imune - nikada! London u svom najboljem 'romance' izdanju, plus što se dio filma odvija i u gore spomenutom Notting Hillu.

LOS ANGELES, BEVERLY HILLS

Čuveni bogataški dio Los Angelesa, i pojam enormnog bogatstva osamdesetih godina prošlog stoljeća u našim krajevima, je vrlo očekivano mjesto radnje filma 'Zgodna žena'. Opet, riječ 'hill' i opet Julia Roberts. Hm...

NEW YORK

Klasik 'Doručak kod Tiffanya' koristi rečenicu da je 'New York stanje uma' kako bi ovoj bezvremenskoj, ali i tužnoj priči dao notu neodoljivog šarma.

SEATTLE

Film zbog kojeg ćete početi slušati radijske emisije noću. 'Romansa u Seattleu' je ljubavna priča u kojoj se po prvi put zajedno nalaze Tom Hanks i kraljica romantične komedije Meg Ryan (slične uloge ponovili su nekoliko godina kasnije). Seattle, inače grad poznat po svojoj glasnoj rock sceni u ovom filmu izgleda poprilično pitomo. Puno noćnih scena iz zraka i 'švenkovi' preko nebodera su u filmu kako bi povjerovali da se sve stvarno snimalo u Seattleu.

BEČ

Kultna ljubavna priča za sve one koji danas imaju 30+ godina. Do početka filma dvoje potpunih stranca: Julie Delpy i Ethan Hawke, oko stotinjak minuta šetaju Bečom i svake sekunde sve se više zaljubljuju jedno u drugo. Dugački razgovori, filozofija ljubavi i neočekivani kraj.

CASABLANCA

Aha! Znali smo da ćete pomisliti na glavni grad Maroka koji se ne krije iza naslova ovog klasika! Međutim, neznamo kako da vam to kažemo...nijedan kadar filma nije snimljen u Africi i skoro kompletan je snimljen u studiju. Jedina scena eksterijera, aerodrom, snimljena je na Van Nuys aerodromu u Los Angelesu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju