Uživajte u biserima secesije

Subotica, multietnička sredina, srce secesije, nudi vam mnoštvo mogućnosti za sadržajan odmor. Poznata je po opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Posjetite neke od spomenika kulture, upoznajte se s arhitekturom secesije, probajte domaće specijalitete u nekom od subotičkih restorana i uživajte u vinima s pijeska. Obiđite Palićko jezero, salaše i vinarije u blizini.

Srbija Srbija (Foto: PR)

Uživajte u multikulturalnosti Vojvodine

Kulturnu tradiciju i vrijednu baštinu Vojvodine obogatili su svi narodi ovog kraja koji su donosili, stvarali svoju kulturu, ali i prihvaćali utjecaj drugih naroda. Na prostoru Vojvodine i danas živi velik broj etničkih zajednica i govori se 6 jezika. Djelovanjem muzeja čuva se povijest ovih naroda, pa vam predlažemo da počnete od Muzeja Vojvodine i Muzeja grada Novog Sada s Petrovaradinskom tvrđavom.

Vojvodina - 1 Vojvodina - 1 (Foto: Turisticka organizacija Vojvodine)

Zanimljiv je Narodni muzej u Zrenjaninu s etnopostavkama seoskog interijera Slovaka, Mađara, Rumunja i Srba. Možete uživati u svjetski poznatoj naivnoj umjetnosti u Galeriji u Kovačici i Ilijanumu u Šidu. Posjetite Sirmium u Sremskoj Mitrovici, jedan od četiri glavna grada Rimskog Carstva, a ako vas put odnese dalje, obiđite i tvrđavu u Baču ili Vršačku kulu. Na kraju, predlažemo vam da se ušuškate u povijest Sremskih Karlovaca i probate neko od mnogobrojnih karlovačkih vina.

Srbija Srbija (Foto: PR)

Provedite zimu na salašima

Salaši i čarde s tradicionalnom glazbom i poznatom gastronomskom ponudom postaju simboli vojvođanskog turizma. Ove osamljene kuće prenose i čuvaju duh starog načina života. Danas postoji nešto više od 30 salaša širom Vojvodine, gdje možete naučiti kako se pravi neko od lokalnih jela, voziti se fijakerom ili jednostavno uživati u seoskom ambijentu.

Vojvodina - 5 Vojvodina - 5 (Foto: Turisticka organizacija Vojvodine)

Budite aktivni i opustite se

Fruška gora
 nezaobilazna je za sve one koji žele uživati u aktivnom odmoru, pješačkim, biciklističkim stazama. Osim toga, “Srpski Atos”, i tako je zovu, čuva bogate riznice povijesnog naslijeđa u svojih 17 pravoslavnih manastira. Kada se umorite, možete izabrati neku od mnogobrojnih vinarija i probati bermet, slatko desertno vino karakteristično za ovo područje.

Možete uživati u ponudi hotela Premier Aqua (5*) i etnonaselja “Vrdnička kula” u Vrdniku. Šetnja “stazom zdravlja”, spa i wellness-programi, bogata gastronomska ponuda, vinski podrum, sadržaji za djecu samo su dio ponude ovog kompleksa.

www.vojvodinaonline.com

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju