Osim glazbenog programa Advent na Zrinjevcu na staru godinu nudi pregršt gastronomskih specijaliteta. Dida Sushi bar Korčula u ponudi ima delicije japanske i dalmatinske kuhinje, predstavlja Sea kebab od morskih plodova, kozica ili srdela te nudi marinirane kozice, inćune, slane srdele, riblje plate, dimljenu tunu i lignje na štapiću.

Okrugljak nudi štrukle, vrhunske kobasice, krpice sa zeljem i božićne kolačiće. Okružena mnoštvom bijelih klizaljki kućica Plavi škarnicl priprema kruščeke s paštetom od čvaraka, pečenom bučom na skuti ili domaćom kuhanom šunkom na namazu od jabuke i celera, domaće kobasice, pijane kruške te kolačiće od kestena. Stara Preša već treću godinu nudi domaće specijalitete kao što su sarme, pohani piceki i češnjovke sa zeljem.


Saft, uz pitu od jabuka i juhe od gljiva i rajčica, krijepi vrhunskim gulašima. Vivat fina vina u svoje tri kućice već četvrtu godinu nude, na čaše i butelje, Freixenet pjenušce,Taittinger šampanjce, originalne salzburške punčeve, vrhunske talijanske grappe i kuhana vina.

Zagrebačka frajla na Zrinjevcu, kao i u Ledenom parku, ima široku ponudu kobasica. Sora kućica Cateringa Kluba književnika priprema jela iz woka, poznata zagrebačka Bonita nudi palačinke raznih okusa, dok Franck kuća čaja grije velikim izborom probranih čajeva.

Ledeni park na Trgu kralja Tomislava se također može podičiti ponudom vrhunskih zagrebačkih restorana. Lari i Penati nude čvarke, salenjake, zagorske štrukle, Sora carski drobljenac, kobasice s kiselim zeljem i šurlice s janjetinom ili tartufima, Bistro Apetit vrhunske kobasice, Okrugljak vafle, sendviče, kesten pire i štrukle, a Obrtnički dom čobanac, kobasice, čupavce i baklave.


Advent na Zrinjevcu se zatvara 1. siječnja, dok će Ledeni park biti otvoren do 18. siječnja 2015. godine. Osim za vrijeme blagdana radno vrijeme Adventa na Zrinjevcu je svakodnevno od 12 sati, a vikendima od 10 sati, a Ledenog parka od 9 do 23 sata. Navratite, bit će vam sjajno!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju