LifeClass Terme Sveti Martin bile su domaćin uzbudljivog kulinarskog natjecanja Wine & Gastro Urban Night Show povodom Urbanova, vinske manifestacije koja je okupila ponajbolje međimurske vinare. Blogeri, vinari i novinari uhvatili su se ukoštac s namirnicama iznenađenja kako bi pokazali tko može brže, bolje i ukusnije pod oštrim okom chefa Marka Palfija iz čakovečke Mundoake, kuharskog dua LifeClass Termi Sveti Martin, Aleksandre Belši i Ivane Matijašić.

Na znak voditelja Mirka Fodora natjecatelji su se bacili na sjeckanje povrća kojim su punili meso, batat su gnječili u pire te razmišljali kako će iskoristiti kosanu mast. Za to je vrijeme voditelj zabavljao goste duhovitim komentarima. Adrenalina nije nedostajalo, baš kao niti vina i odlične glazbe koja je dodatno podigla atmosferu. Titulu najboljih odnijela je Pušipel ekipa – mlada novinarka Maja Lena Lopatny, Ema Kovač – najpoznatija Čakovčanka sa sjedištem u Milanu uz vinare Gordana Horvata i Martina Novaka.

Strogi žiri Strogi žiri (Foto: PR)

Uz dobru atmosferu i odlične sastojke, kažu, nije bilo teško osvojiti žiri. Natjecali su se i food blogger Darko Kontin, influencerica i poduzetnica Ivana Blažoti, hrvatski olimpijac Filip Ude sa suprugom Anom, novinarka Gastro.hr-a Damira Kovač i strastveni Putoholičari Branko Krčmar i Iva Mihalic Krčmar.

Bez obzira na pobjedu, svi su slavili uz diskoglazbu 70-ih i 80-ih, a nekima je bilo malo teže sutradan ustati iz kreveta. Umor je izbisao krepki doručak u Termama Sveti Martin. Domaći sokovi od jabuke i aronije, štrukle kakve pripremaju bake, domaći sir i ostale poslastice pripremile su veselu ekipu na izlet Međimurjem.

Turističkim vlakom najprije su stigli su do farme jelena nedaleko od Termi Sveti Martin pa sve do najsjevernije točke Hrvatske. Na farmi uzbuđenja nije nedostajalo. Izletnicima su prekrasne životinje jele iz ruke, a ništa manje od jelena očarale su i svinjice na rubu šume kojima su pažnju darovali veliki i mali posjetitelji. Slijedila je okrepa uz domaće rakijice i kobasice od divljači.

Terme Sveti Martin - 12 Terme Sveti Martin - 12 (Foto: PR)

U Mlinu na Muri i novootvorenom Centru za posjetitelje u Žabniku Ivana Knez, voditeljica Turističke zajednice Svetog Martina na Muri provela je posjetitelje kroz jedinstvenu multimedijalnu izložbu. Posjet interaktivnom muzeju u kojem možete ući u cipele mlinara iskustvo je za pamćenje. 3D film koji jednako fascinira djecu i odrasle slikovito opisuje jedan dan u njegovu životu, a u muzeju možete otkriti i tajne lebdećeg kruha, doznati više o drevnim alatima na zabavan način i nagraditi se međimurskim delicijama s pogledom na rijeku. Žubor vode i škripa kamenog žrvnja ondje se čuje još od 1902. godine, a posjetitelji mogu oživjeti prošlost vožnjom riječnom skelom koja se kreće bez motora, jedara ili vesala.

> 5 razloga zašto posjetiti predivno Međimurje

Na povratku s Urbanova gdje se degustirao autohtoni pušipel, kao i lokalna vina drugih sorti, vinoljupci su se složili da međimurske etikete kriju sve bolju kvalitetu. Kraj u kojem su dominirala slatka vina postaje sve ozbiljniji, a osim suhih "delicija u čaši" popiti se može i pokoji dobar pjenušac. Na putu prema Termama Sveti Martin posjetitelji su se u vožnji veseli vlakićem pozdravljali sa zelenim brežuljcima i voćnjacima, neumornim kosačima trave, prekrasnim konjima te krajolicima koje su upisali u sjećanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju