Uživanje u prirodi i miru otočića Visovca motiv je posjetitelja koji onamo dolaze kako bi se isključili od buke i napunili energijom. Energija tog otoka na Visovačkom jezeru, između Roškog slapa i Skradinskog buka, doista je posebna. Je li razlog to što je taj mali biser Nacionalnog parka Krka oduvijek mjesto za molitvu i razmišljanje ili je stvar u vibri koju pruža priroda, najbolje je da svatko odgovori za sebe.

Visovac su najprije naselili eremiti, pustinjaci reda sv. Augustina, koji su na otoku sagradili manji samostan i crkvicu posvećenu sv. Pavlu apostolu, a po njihovu odlasku dolaze franjevci.

Od sredine 15. stoljeća ondje se nalazi franjevački samostan Majke od Milosti i crkva Gospe Visovačke, koji s krajolikom čine jedinstvenu cjelinu. Samostan ima vrijednu arheološku zbirku, kao i zbirku povijesnih predmeta te knjižnicu s vrijednim primjercima.

Očaravajuće prirode Visovačkog jezera i Nacionalnog parka Krka prepoznali su i producenti te su ih šezdesetih godina, kao idealne za dočaravanje netaknute ljepote u kojoj su živjeli Indijanci, prikazali u avanturama Winnetoua. Prije nekoliko godina ondje se snimala i nova trilogija o avanturama poglavice Apača Karla Maya.

Nacionalni park organizira izlet brodom sa Skradinskog buka za koji valja izdvojiti dva sata. Nešto dulja tura traje četiri sata, a uključuje ljepote od Skradinskog buka do Roškog slapa, uključujući i otočić. Cijene provjerite na stranicama Nacionalnog parka Krka. 

Sama vožnja brodom do Visovca se pamti, a otočić se može obići pješice bez žurbe. Za razgledavanje samostana predviđeno je oko pola sata.

Gdje je to u Hrvatskoj? Dvorac iz novog filma s Ryanom Goslingom koji stranci traže na Korčuli Château de Chantilly u Francuskoj Chateau de Chantilly, Oise, Francuska Ryan Gosling u filmu The Grey Man +0 Ryan Gosling u filmu The Grey Man

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju