Maleno švicarsko selo Lavertezzo smješteno u blizini grada Locarna u kantonu Ticino, odjednom je, zahvaljujući najpopularnijoj društvenoj mreži, počelo privlačiti turiste u velikom broju!

Razlog tomu je video u trajanju od 75 sekundi, koje je jedan talijanski bloger Capedit objavio na Facebooku. U njemu je vidljivo kako uživa u vodama smaragdne boje koje izgledaju bajkovito, pa nije dugo trebalo da se i drugi turisti odluče na dolazak. S obzirom da je video trenutačno pregledan gotovo 3 milijuna puta, ovakva popularnost ne treba nikog ni čuditi, a svakako da broju posjeta doprinosi činjenica da je selo tek na sat vremena vožnje od milijunskog Milana.



Ipak, nisu svi sretni procvatom turizma u selu, a najviše se bune lokalni stanovnici, koji smatraju kako turisti nemaju ni mrvicu poštovanja prema mjestu u kojeg dolaze. Na rast turizma reagirao je i načelnik Lavertezza Roberto Bacciarini koji je izjavio sljedeće: „Video nam je svakako pomogao, ali bilo bi lijepo da je njegov autor zamolio svoje sunarodnjake da parkiraju kako treba i ponašaju se pristojno“.

> Biste li uspjeli riješiti test za švicarsko državljanstvo?



Inače, Lavertezzo nije posve nepoznata destinacija, jer u njega već dugi niz godina (znatno manje nego zadnjih tjedana) dolaze turisti u želji za opuštanjem. Osim mogućnosti kupanja i uživanja u rijeci, mjesto je poznato i po nekim izvanrednim pješačkim stazama, a zaljubljenicima u arhitekturu mozak će stati kad ugledaju impresivnu crkvu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju