Bliži nam se najstrašnija noć u godini, Noć vještica, a u nju će nas u hrvatskom baroknom gradu uvesti Varaždinske coprnice. Dođite na Stari grad kod Kule stražarnice u 18 sati i prepustite se magiji.

U ovoj mističnoj šetnji Varaždinom saznajte tko su bile vještice, kako funkcionira magija u odnosu na religiju, kako dolazi do progona i kako su ih otkrivali, zatvarali, mučili i palili. Tko su bile Kata, Urša i Dora? Tko su današnje vještice te tko bi sve bio spaljen da je inkvizicija na snazi. Priča je ozbiljna i zabavna, povijesno utemeljena, ali i prožeta primjerima iz naroda o kojima postoje pisani tragovi.

Organizator je varaždinska tvrtka Tura, koja je za posjetitelje spremilai čarobne poklončiće, a na kraju i pravi vještičji ples. Više informacija pročitajte na službenoj stranici. 

Obilazak traje 111 minuta, cijena mu je 111 kuna za odrasle, 88 za djecu od 7 do 16 godina, a mlađi od 7 godina ne plaćaju, ukoliko su u pratnji odrasle osobe koja je platila šetnju. Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Eventim.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju