Želite li upoznati skrivene kutke Zagreba, otkriti legende i posebnosti kvartova, možete se pridružiti besplatnim obilascima u okviru projekta Mapiranje Trešnjevke Centra za kulturu Trešnjevka koji se pridružio mreži Jane’s Walka.

Središte međunarodnog projekta koji ime duguje urbanistici i aktivistici koja je gradovima prilazila na posve novi način je u Torontu u Kanadi, a u projektu sudjeluje 189 gradova iz 36 zemalja.

Kanadska urbanistica je, kako saznajemo na stranicama Jane's Walk Zagreb, smatrala kako je vrlo važno da građani upravljaju razvojem gradova i kvartova u kojima žive i poticala je ljude da se bolje upoznaju s okolinom u kojoj stanuju, rade ili idu u školu, bave se sportom te šeću, jer tako postaju svjesni kakvu životnu okolinu zapravo žele.

U šetnjama Zagrebom možete se zabaviti i naučiti nešto novo, sresti svoje susjede te upoznati nove prijatelje. Kako biste saznali koje su šetnje i kada na rasporedu, provjerite internetsku stranicu Mapiranja Trešnjevka.

Prva na redu je potraga za vrtom Schönbach koji je smješten zapadno od Alagovićevog Lustgartena. Prostirao se na prostoru od Mlinarske do potoka Medveščaka, a general Pavao Radivojević uredio je ondje jedan od najvećih zagrebačkih perivoja. U doba vlasnice Franciske Zdenčaj Schönbach je smatran i najljepšim privatnim vrtom u Zagrebu.

Drvena kućica Tilia, Planina Gornja - 8 Putovanja Drvena kućica za punjenje baterija usred Medvednice do koje vozi i ZET-ov autobus

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju