Želite li upoznati skrivene kutke Zagreba, otkriti legende i posebnosti kvartova, možete se pridružiti besplatnim obilascima u okviru projekta Mapiranje Trešnjevke Centra za kulturu Trešnjevka koji se pridružio mreži Jane’s Walka.

Središte međunarodnog projekta koji ime duguje urbanistici i aktivistici koja je gradovima prilazila na posve novi način je u Torontu u Kanadi, a u projektu sudjeluje 189 gradova iz 36 zemalja.

Kanadska urbanistica je, kako saznajemo na stranicama Jane's Walk Zagreb, smatrala kako je vrlo važno da građani upravljaju razvojem gradova i kvartova u kojima žive i poticala je ljude da se bolje upoznaju s okolinom u kojoj stanuju, rade ili idu u školu, bave se sportom te šeću, jer tako postaju svjesni kakvu životnu okolinu zapravo žele.

U šetnjama Zagrebom možete se zabaviti i naučiti nešto novo, sresti svoje susjede te upoznati nove prijatelje. Kako biste saznali koje su šetnje i kada na rasporedu, provjerite internetsku stranicu Mapiranja Trešnjevka.

Uspinjača Uspinjača (Foto: Davor Višnjić/PIXSELL)

Prva na redu je potraga za vrtom Schönbach koji je smješten zapadno od Alagovićevog Lustgartena. Prostirao se na prostoru od Mlinarske do potoka Medveščaka, a general Pavao Radivojević uredio je ondje jedan od najvećih zagrebačkih perivoja. U doba vlasnice Franciske Zdenčaj Schönbach je smatran i najljepšim privatnim vrtom u Zagrebu.

Drvena kućica Tilia, Planina Gornja - 8 Putovanja Drvena kućica za punjenje baterija usred Medvednice do koje vozi i ZET-ov autobus

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju