Sastojci:
400 grama brašna
3 čajne žličice praška za pecivo
½ čajne žličice soli
50 grama šećera
300 ml mlijeka
2 žutanjka
1 žlica ekstrakta od vanilije
100 grama otopljenog maslaca
4 bjelanjka

Priprema:
1. Zagrijte tavu s poklopcem za pripremu vafla.

2. Prosijte suhe namirnice, odnosno brašno, prašak za pecivo, sol i šećer, i zajedno ih stavite u jednu zdjelu.

3. U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žutanjke i ekstrakt vanilije. Istresite smjesu sa žutanjkom po suhim namirnicama, i nježno umiješajte u smjesu.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu


4. Smjesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano miješati.

5. S mikserom istucite snijeg od četiri bjelanjka u posebnoj zdjeli, pa ih polako umiješajte s ostalim namirnicama.

6. Ulijte dio smjese u kalup za pečenje vafla i nastavite pripremati prema uputama dok ne dobijete rumene zalogajčiće.

7. Poslužite vafle tople sa slatkim vrhnjem, džemom, svježim voćem, medom, ili samo s komadićem maslaca i šećerom u prahu. Dobar tek!