Sastojci:
400 grama brašna
3 čajne žličice praška za pecivo
½ čajne žličice soli
50 grama šećera
300 ml mlijeka
2 žutanjka
1 žlica ekstrakta od vanilije
100 grama otopljenog maslaca
4 bjelanjka

Priprema:
1. Zagrijte tavu s poklopcem za pripremu vafla.

2. Prosijte suhe namirnice, odnosno brašno, prašak za pecivo, sol i šećer, i zajedno ih stavite u jednu zdjelu.

3. U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žutanjke i ekstrakt vanilije. Istresite smjesu sa žutanjkom po suhim namirnicama, i nježno umiješajte u smjesu.


4. Smjesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano miješati.

5. S mikserom istucite snijeg od četiri bjelanjka u posebnoj zdjeli, pa ih polako umiješajte s ostalim namirnicama.

6. Ulijte dio smjese u kalup za pečenje vafla i nastavite pripremati prema uputama dok ne dobijete rumene zalogajčiće.

7. Poslužite vafle tople sa slatkim vrhnjem, džemom, svježim voćem, medom, ili samo s komadićem maslaca i šećerom u prahu. Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju