Iz našeg najpoznatijeg i najslavnijeg nacionalnog parka (neka se ostali ne uvrijede) stiže prilično interesantna vijest – kao turistički suvenir, Plitvice su dobile i proizvele ni manje ni više već – parfem!

Smatrate kako su suveniri poput majica, šalica i magneta dosadni i da je vrijeme za nešto novo? U tom slučaju, ova vas vijest vjerojatno vam je navukla osmijeh na lice, a turisti će sad odlaziti bogatiji za parfem koji podsjeća na naše čudo prirode.

Kako prenosi portal hrturizam.hrparfem je inspiriran i napravljen na bazi šljive, mahovine i orhideja. S obzirom na to da ste sad vjerojatno razrogačili oči i zapitali se kakve sad veze orhideje imaju s Plitvicama, valja reći kako na području nacionalnog parka raste više od 50 vrsti orhideja, dok je ukupni broj biljnih vrsta veći od 1400!

S obzirom na to da godišnje Plitvice posjeti preko milijun turista i da se ovog zemaljskog raja svi žele sjećati zauvijek, proizvesti miris koji će turiste barem nakratko vratiti na slike slapova, jezera i ostalih divota čini se izvrsnom idejom, s obzirom na golemi broj gostiju kojih je svake godine sve više.

„Prošle godine zaključili smo da na području velikog turističkog potencijala oko Plitvica, postoji vrlo malo kvalitetnih premium proizvoda koji bi turistima dali dodatnu vrijednost, uspomenu i emociju“, izjavio je za hrturizam Ante Fumić, jedan od osnivača „The Plitvice Times“, turističkog časopisa na engleskom jeziku, koji očekuje kako će ideja biti prepoznata.

Zasad će se nuditi parfem za žene, tako da muškarci "neće moći" mirisati po Plitvicama, ali će svojim majkama, ženama i curama moći pokloniti novi miris na tržištu. Napomenimo i kako se ne radi o toaletnoj vodi, već o pravom pravcatom parfemu, koji je za kategoriju parfema i više nego povoljan.

Naime, njegova cijena je 42 dolara (oko 250 kuna), a svi vi koji želite iznenaditi bolju polovicu mirisom Plitvica, potražite ga na sljedećem linku.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju