Brdska trka Boroša
, od centra Zagreba do Sljemena, održava se iduće nedjelje, 14. svibnja. Atletski klub Sljeme ovu utrku organizira već 27 godina, a uz sudionike mogu trčati i njihovi četveronožni ljubimci.



Glavna
trka počinje u 10 sati sa trga bana Josipa Jelačića (kod Bakačeve ulice) i dugačka je 13,7 kilometara, uz visinsku razliku od 898 metara s ciljem ispod TV tornja, najviše točke Medvednice. Organizatori su ove godine pripremili i kraću stazu u duljini 7,7 kilometara, koja kreće u 11 sati ispred tunela u podsljemenskom naselju Dolje.

Začetnik i idejni kreator trke je Julije Boroša (1932. – 2013.), doajen hrvatskog veslačkog sporta, ujedno i glavni organizator trke od 1990. do 2013. U dosadašnjim izdanjima trka se zvala Sljeme, a zatim je u njegovu čast nazvana Boroša.



Organizator Atletski klub Sljeme za sve sudionike osigurava prijevoz ruksaka do cilja, medalje, majice za sudionike, obrok nakon trke, okrijepne stanice na 7. i 10. kilometru i u cilju te nagradni fond. Više informacija o utrci mogu se pronaći na službenoj stranici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju