U subotu, 17.09.2016., u organizaciji organizaciji Fotokluba Čakovec i Udruge Fotomotive iz Čakovca, održan je 1. fotografski maraton FotoMaČak u Čakovcu. Cjelodnevno fotografsko natjecanje okupilo je četrdesetak zaljubljenika u fotografiju, što profesionalaca što amatera.

Iako je izgledalo da vrijeme neće ići na ruku natjecateljima, oblaci su se smilovali i ustupili svoje mjesto suncu koje je tijekom ostatka dana veselo grijalo natjecatelje. Sve je počelo okupljanjem u multimedijalnoj dvorani Muzeja Međimurja gdje se okupljenima obratio idejni začetnik i organizator projekta Petar 'Grozni' Kovač.

Nakon kratkog uvodnog predavanja i predstavljanja projekta, natjecateljima su podijeljeni prvi zadaci i 'otposlani' su u istraživanje Čakovca. Svi natjecatelji dobili su kartu grada i upute kako pristupiti zadatku. Prolazili su kroz tri kontrolne točke na kojima su dobili ukupno osamnaest zadataka na koje su trebali dati svoj fotografski odgovor. Svi oni morali su se vratiti natrag u multimedijalnu dvoranu Muzeja do 18 sati i predati svoje kartice s odabranim fotografijama.

Zanimljivo je napomenuti da je najmlađi natjecatelj, odnosno natjecateljica, imala 10 godina dok je najstariji natjecatelj imao 70 godina. Sada slijedi žiriranje gdje će stručni žiri ocijeniti radove i odlučiti o pobjednicima natjecanja.

Ovim putem organizatori se zahvaljuju gradu Čakovcu i Turističkoj zajednici grada Čakovca koji su za sve posjetitelje osigurali topli obrok, Muzeju Međimurja i Međimurskoj županiji koji su dali na korištenje multimedijalnu dvoranu muzeja. Isto tako veliko hvala ide i sponozorima, LifeClass Termama Sveti Martin, vinariji Lovrec i restoranu Shamper koji su osigurali nagrade za pobjednik.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju