Najvažnije aktivnosti na Festivalu:

• Analiza i ocjenjivanje uzoraka ulja iz Hrvatske i inozemstva (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Italija) Ukupno je ocijenjeno 308 uzoraka ulja.

• Prodajna izložba najkvalitetnijih hrvatskih maslinovih ulja i drugih proizvoda, koji se sljubljuju s maslinama (sir, vino, suhomesnati proizvodi, med) te proizvoda važnih za maslinarsku proizvodnju (zaštita, gnojidba i oprema). Svoje vrhunske proizvode izlagat će i prodavati 40 OPG-ova iz cijele Hrvatske.

• Radionice vođenih degustacija ulja - prepoznavanje poželjnih karakteristika maslinova ulja, ali i mogućih mana. Radionice doprinose edukaciji potrošača, a provodit će ih ovlašteni stručnjaci za senzorsku analizu maslinovih ulja iz udruge senzorskih analitičara Olea – Zadar.

PR PR (Foto: PR)

• Stručni skup s izlaganjima vrsnih predavača iz područja maslinarstva, zdravstvene i nutritivne vrijednosti ekstra djevičanskog maslinovog ulja,

• Održat će se Panel rasprava s temom brendiranja Hrvatske kao maslinarske zemlje. Koordinator Panela će biti poznati stručnjak za marketing i komunikacije prof. dr. sc. Božo Skoko.

• Radionice za izradu kozmetike na osnovi maslinovog ulja – izrada krema za zaštitu lica i tijela. Održat će ih Srećko Gross, predsjednik udruge.
Na Festivalu će biti dodijeljene nagrade za najbolje monosortno, višesortno i ekološko ulje, za najbolju udrugu (iz koje dolaze najbolje ocijenjena ulja), za najbolju uljaru (iz koje dolaze nabolje ocijenjena ulja). Posebnu nagradu će dobiti šampion natjecanja, za ulje s najvećim brojem bodova.

PR PR (Foto: PR)

O programu, izlagačima, predavanjima i svim događanjima na 9. Festivalu, detalji su objavljeni na https://festivalmaslinazagreb.com/ kao i na https://www.facebook.com/zagrebmaslinainstitut/
Pozivaju se građani da narednog vikenda posjete ovu već tradicionalnu manifestaciju, da degustiraju i/ili kupe najkvalitetnije proizvode, da nauče kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje, kako prirediti kozmetički proizvod na bazi maslinovog ulja.


Kratki video zapis s prošlogodišnjeg Festivala maslina:
https://youtu.be/8t4bypCew8I

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju