U Maleziji tradicionalne ražnjiće zovu satay i poslužuju ih s umakom od kikirikija kako bi bili sočniji. Za umak se najprije poprže ljute papričice, češnjak i luk. Zatim se dodaju usitnjeni kikiriki, voda, sojin umak, šećer, narančin sok i sol. Nakon tri minute kuhanja na laganoj vatri uz povremeno miješanje umak je gotov. 

Sastojci za Satay:

400 g piletine
1 krastavac
1 luk
1 jogurt

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Robinzonska kuća Tubile na Krku, Airbnb - 6 85 eura na noć Kućica od 20 kvadrata na Krku savršena je za one koji se žele udaljiti od gužve i pronaći malo mira i tišine Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

 
Marinada:

4  žlice ulja
2 češnja češnjaka
6 ljutika
2 žličice kurkume
žličica korijandra u prahu
žličica čilija u prahu
sok jednog limuna
2 žličice šećera

Priprema:

1. Narežite meso na kockice.

2. Usitnite i pomiješajte sastojke za marinadu. Premažite meso i marinirajte najmanje šest sati ili preko noći.

3. Drvene štapiće za ražnjiće namačite u vodi dva sata pa nanižite meso i ispecite ga na roštilju.

4. Poslužite ražnjiće sa salatom od narezanih krastavaca i luka prelivenih jogurtom.