Imate li dovoljno vremena, u smjesu za krušne mrvice dodajte i cimet ili muškatni oraščić. S čokoladom će se lijepo slagati i prepolovljena jagoda. Knedle poslužite sa sladoledom ili kandiranim koricama naranče.
Sastojci za knedle:
500 g krumpira
200 g oštrog brašna za smjesu
žličica maslaca
1 jaje
prstohvat soli
prstohvat soda bikarbone
brašna prema potrebi
200 g Nutelle
4 žlice krušnih mrvica
vanilin šećer
ulje
Knedle - 2 (Foto: Stockfood)
1. Nutellu stavite u slastičarsku vrećicu. Istisnite hrpice na pladanj obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak.
2. Krumpir skuhajte, ogulite i propasirajte.
3. Prosijte brašno, dodajte sol i soda bikarbonu te propasirani krumpir.
4. Napravite mjesta u sredini smjese za jaje i maslac pa umijesite glatko tijesto i oblikujte ga u valjak.
5. Narežite tijesto na jednake dijelove pa na svaki komad stavite komadić Nutelle.
6. Spojite krajeve tijesta i oblikujte okruglice koje provucite kroz brašno da ne izgube oblik tijekom kuhanja. Kuhajte ih oko 5 minuta u blago posoljenoj vodi, odnosno dok ne isplivaju na površinu.
7. Popržite krušne mrvice na ulju, dodajte vanilin šećer i uvaljajte knedle.
Savjet: prema želji poslužite na kandiranim kriškama naranče. Naranču narežite na ploške i kuhajte u vodi sa šećerom oko 7 minuta. Izvadite ih i ohladite.