Galerija Knedle - 5 1 Knedle - 4 1 Knedle - 3 1 Knedle - 2 1

U trendu Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Imate li dovoljno vremena, u smjesu za krušne mrvice dodajte i cimet ili muškatni oraščić. S čokoladom će se lijepo slagati i prepolovljena jagoda. Knedle poslužite sa sladoledom ili kandiranim koricama naranče. 

Sastojci za knedle:  

500 g krumpira
200 g oštrog brašna za smjesu
žličica maslaca
1 jaje
prstohvat soli
prstohvat soda bikarbone
brašna prema potrebi
200 g Nutelle
4 žlice krušnih mrvica
vanilin šećer
ulje

Knedle - 2 Knedle - 2 (Foto: Stockfood)


1. Nutellu stavite u slastičarsku vrećicu. Istisnite hrpice na pladanj obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak.

2. Krumpir skuhajte, ogulite i propasirajte.

3. Prosijte brašno, dodajte sol i soda bikarbonu te propasirani krumpir.

4. Napravite mjesta u sredini smjese za jaje i maslac pa umijesite glatko tijesto i oblikujte ga u valjak.

5. Narežite tijesto na jednake dijelove pa na svaki komad stavite komadić Nutelle.

6. Spojite krajeve tijesta i oblikujte okruglice koje provucite kroz brašno da ne izgube oblik tijekom kuhanja. Kuhajte ih oko 5 minuta u blago posoljenoj vodi, odnosno dok ne isplivaju na površinu.

7. Popržite krušne mrvice na ulju, dodajte vanilin šećer i uvaljajte knedle.

Savjet: prema želji poslužite na kandiranim kriškama naranče. Naranču narežite na ploške i kuhajte u vodi sa šećerom oko 7 minuta. Izvadite ih i ohladite.