Galerija Ledene posude - 5 1 Ledene posude - 4 1 Ledene posude - 3 1 Sladoled i voće 1

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Ne samo da dulje čuvaju namirnice i hlade ih, dekorativni tanjuri idealni su za posluživanje ledenih ljetnih deserata poput krema s voćem ili hladnih juha.
Da biste napravili ledenu posudu, uzmite dvije posude – jednu veću i drugu malo manju. Veću posudu napunite vodom tako da oko 2,5 cm pokrije dno pa stavite u zamrzivač.

Nakon što se zamrzne, stavite u nju manju posudu. Pazite da bude na sredini. U prostor između rubova možete ubaciti jestivo cvijeće, bobičasto voće, listiće začina… pa ulijte vodu. Stavite u zamrzivač i provjerite je li manja posuda u sredini veće kako bi ledena zdjelica bila pravilnog oblika.

Hladna juha Hladna juha (Foto: Stockfood)

Prema potrebi je učvrstite grahom kako bi dobro „sjela“. Posude izvadite iz zamrzivača, ostavite desetak minuta u sudoperu kako biste je lakše izvadili. Stavite je na tanjur prekriven salvetom i napunite desertom, salatom ili voćem.