Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac. Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera za čašu neka vam posluži ona od jogurta. Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje, a dok se peče, zabavite se hrvatskim pričama iz dostave, u kojima su nam dostavljači ispričali stvarno svašta...

Sastojci za tijesto: 

2 čvrsta jogurta
3,5 čaša brašna
1 prašak za pecivo
sol

Nadjev:

100 g mozzarelle
150 g šunke
40 g ricotte
masline
origano
150 g pelata
1 žličica koncentrata od rajčice
2 češnja češnjaka
sol

Priprema:

1. U jogurt prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i sol pa umijesite tijesto.

2. Tijesto razvaljajte i stavljajte u lim obložen papirom za pečenje.

3. Popržite češnjak dok ne zamiriše u tavi pa dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.

4. Tijesto premažite umakom od rajčica, složite šunku, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 min na 200 °C.

10 drvenih kućica u Europi koje ćete odmah poželjeti napraviti sami

10 drvenih kućica u Europi koje ćete odmah poželjeti napraviti sami