Barbara nam je odlučila zasladiti vikend te nam je otkrila recept za novog favorita u njenoj kuhinji - tortu od sira s preljevom od naranče. Detaljne upute vodit će vas korak po korak i sigurno će vas opustiti, a cijela "seansa" završiti će kad torta izađe iz pećnice i kada probate prvi zalogaj i shvatite kako je ovo kombinacija koja će mnoge osvojiti jer trio - torta, sir i naranča teško da udruženi mogu bilo koga razočarati.
Još Barbarinih recepata i priča potražite na njenom blogu Foodiona, Facebook stranici, Instagram profilu ili YouTube kanalu.
Torta od sira s preljevom od naranče
Sastojci:
100 g brašna bezglutenski mix
25 g heljdinog brašna
50 g maslaca
3 jaja
Prstohvat soli
300 g svježeg sira
5 žlica muscavado šećera
Sok od 2 naranče
1 žlica muscavado šećera
1 žlica škrobnog brašna
Priprema:
1. Upalite pećnicu na 180°C.
2. U zdjelu dodajte brašno i na kockice narezan hladan maslac.
3. Pomiješajte ove sastojke tako da dobijete mrvičastu teksturu.
4. Zatim dodajte jaje, sol i zamijesite glatko tijesto.
5. Tijesto ostavite par minuta da se odmori u hladnjaku, a zatim ga razvaljajte na papiru za pečenje i prebacite u kalup za pečenje. Tijesto utisnite tako da vam stranice budu visoke oko 2-3 cm, kako se smjesa ne bi izlila iz kalupa.
6. Tijesto izbodite vilicom i stavite u pećnicu na 5 minuta.
7. Pripremite nadjev od sira, jaja i muscavado šećera.
8. Prelijte u tijesto i stavite natrag u pećnicu i pecite oko 30-ak minuta, dok se smjesa od sira ne ispeče.
9. U posudu iscijedite 2 naranče i dodajte šećer.
10. Posudu stavite na vatru i kada zavrije smanjite.
11. Miješajte pjenjačom i lagano dodajte škrobno brašno. Kako vam ne bi nastale grudice cijelo vrijeme mješajte pjenjačom.
12. Preljev kuhajte 1 do 2 minute.
13. Pečenu tortu ostavite 10-15 minuta da se odmori, a zatim prelijte preljevom od naranče.
14. Ostavite sve skupa da se ohladi.
15. Kada se torta ohladila maknite obruč i poslužite tortu.
Uživajte!