1. CN Tower
CN Tower je najviša građevina Toronta, a visok je preko 500 metara. Donedavno, ovo je bila najviša građevina na svijetu, a nikako ne propustite vidikovac sa staklenim podom. Ne vodite svoju baku unutra!

2. St Lawrence Market
Mnogi za ovu tržnicu govore kako je jedna od najboljih na svijetu. Prvenstveno izgrađena kao tržnica, danas je puno više od toga - pravi mali gastronomski raj. Izgrađena je 1803. godine, a danas radi na 2 kata.


3. Niagarini slapovi
Iako nisu naročito visoki, slapovi Niagare su jedni od najširih i najmoćnijih vodopada na svijetu. Poznati su po svojoj ljepoti pa su popularna turistička destinacija i izvor energije. Na suprotnim obalama su smješteni gradovi-blizanci Niagara Falls, New York i Niagara Falls, Ontario.

4. Rijeka Niagara

Iako su daleko najpoznatiji njeni slapovi, sama rijeka Niagara nudi zaista bogat spektar aktivnosti. Rijeka povezuje jezero Erie s jezerom Ontario. Niagara je duga 58 km, i dio je granice između SAD-a i Kanade.


5. Iznajmite bicikl i provozajte se
Bicikliranje je totalno in. Kako u Hrvatskoj i Europi, tako i u Kanadi. Istražite skrivene uličice ovog velegrada na dva kotača i prepustite se nekom instinktivnom razgledavanju.

6. Provozajte se tramvajem
Iako i mi imamo više nego odlične tramvaje u Zagrebu, ako putujete u Toronto, nikako nemojte izostaviti vožnju tramvajem. Skočite na najpopularniji tramvaj 501 i istražite grad iz sasvim drugačije perspektive.


7. Posjetite jedan od muzeja
Toronto je grad prepun zanimljivih i intrigantnih atrakcija od kojih valja izdvojiti i muzej posvećen prvom poštanskom uredu grada, koji datira u davnu 1835. godinu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju