Volite putovati, ali na žalost nemate mogućnosti, vremena ni novaca da svaki slobodni vikend potegnete na put? Znamo kako vam je, jer putovanja, osim što zahtijevaju novac, iziskuju i puno vremena. Od samog planiranja, pa do odlaska na put. No, zašto se ne bi barem malo odmakli od svakodnevice pomoću vašeg telefona? Otvorite Instagram i zaputite se u predivna prostranstva naše planete kroz fotografije Instagramera koje očaravaju javnost.

U nastavku vam donosimo 7 Instagram profila koje jednostavno morate pratiti. Rekli bi: Follow and GO.

 

Ahmet ERDEM

 

Ovaj "outdoor lifestyle" fotograf rodom je iz Istanbula i, posjetite li njegov profil, pronaći ćete mnoge šarene kadrove snimljene u jednom od najljepših gradova na svijetu, ujedno i jedinom gradu na dva kontinenta: Istanbulu.

 

A post shared by Ahmet ERDEM (@ahmet.erdem) on

National Geographic

Iako nije amaterski profil i unatoč činjenici da njime upravlja puno ljudi, na njega svakako vrijedi kliknuti "Follow". Naime, National Geographic postoji od 1888., kada je otisnut prvi primjerak magazina, tako da sa sigurnošću možemo reći da se njihova Instagram platforma temelji na 128 godina dugom iskustvu iz svih sfera života, pa tako i putovanja.

 

A post shared by National Geographic (@natgeo) on

Triphackr

Iza ovog se profila krije ime zaljubljenika u avijaciju, Clinta Johnstona, koji je do sada proputovao točno 111 država. Ono po čemu je on drugačiji od drugih zanimljivi su kadrovi iz ptičje perspektive koji otkrivaju potpuno nov pogled na svijet.

Swedishnomad

Ako se netko može pohvaliti da je "full time" putnik, to je onda Alex, Šveđanin koji je osvojio Instagram svojim svježim, pitoresknim i šarenim motivima brojnih destinacija kao što su Santorini, Toskana i Island. Uz pejzaž i arhitekturu, na njegovim se fotografijama često nađe i njegova djevojka koja svojom ljepotom samo dopuni već ionako lijepe fotografije.

Alexstrohl

Pričanje priča nije lak zadatak. Pričanje priča samo pomoću fotografije još je teže. Upravo to životna je ljubav fotografa Alexa Strohla iz Montane, koji Instagram koristi kako svoja iskustva, doživljaje i priče podijelio s drugima. Istražite prirodu koja nas okružuje na jedan potpuno nov način.

 

A post shared by Alex Strohl (@alexstrohl) on

Doyoutravel

S gotovo dva i pol milijuna pratitelja, Jack Morris i njegova djevojka osvojili su Instagram. Od Amerike, preko Afrike do Australije. Nema gdje nisu bili. Pitanje je samo koja će iduća destinacija osvanuti na nekoj od fotki. Inspirativno.

 

A post shared by JACK MORRIS (@doyoutravel) on

Ako vam ovih 7 nije dovoljno, pročitajte i o ovih 20 Instagram putnika koji oduševljavaju svijet svojim fotografijama. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju