Nedavno je redakcija poznatog Huffington posta pronašla top pet najzanimljivijih europskih destinacija, a kako smo i mi na spisku, red je i da se pohvalimo! Radi se samo o smještaju i boravku u destinaciji, ne i o dolasku do nje.

Skakanje Grčkim otocima
Iako se Grčka spominje u svakim vijestima sa svojim ekonomskim problemima, ipak je dalje jedna od najljepših destinacija za posjetiti u Europi, posebice za one koji imaju manji budžet. Grčki otoci su idealno mjesto ako tražite zabavu na plaži, sunce i arheološka blaga. Ako želite putovati od otoka do otoka, najveći trošak biti će vam lokalni prijevoz. Najjeftinija opcija je kupiti „otočni-hop“ paket. GreeceTour.com nudi petodnevnu kartu za trajekt i hotele po cijeni od 179 eura. U cijenu je uključen smještaj i super brzi trajekt između otoka.


Gradsko skrivanje u Zagrebu
Smješten na 12. mjestu Europskog backpacker indeksa za 2015. godinu, Zagreb je predivna i jeftina destinacija za posjetiti ovoga ljeta. Hrvatska metropola pravi je spoj fascinantnih muzeja, srednjevjekovnih četvrti, crkvi i bogatog Austro-Ugarskog kulturnog nasljedstva. Zagrebački gradski muzej, Muzej prekinutih veza i Muzej naivne umjetnosti, mjesta su koja morate posjetiti. Nakon što ste prijepodne proveli kulturno se uzdižući, popodne provedite istražujući bogatu gastronomsku ponudu, a večer završite ispijajući piće u Tkalčićevoj ulici.

Kušanje vina u Portu, Portugal
Drugi po veličini portugalski grad svoju turističku ponudu bazira na ponudi vina, ali umjetnost, hrana i noćni život podjednako su uzbudljivi kao i vođena kušanja vina. Kušanje vina kreće se od potpuno besplatnog, do onog koje stoji tek nekoliko eura. Najviše informacija o ponudi dobit ćete na web stranicama visitporto.com.


Srednjevjekovni boravak u Francuskoj
Pronađite francusku romantiku u dolini Loire, nekih tri sata vožnje automobilom južno od Pariza. Začudit ćete se koliko je pristupačno istraživati vinograde, dvorce i vilinska sela u ovoj prekrasnoj regiji zapadne Francuske koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Vilinska plovidba u Skandinaviji
Uskočite na jedan od dva velika trajekta koji plove između Stockholma i Helsinkija. Popularna ruta između dvije metropole je dobar izbor za uživanje u sanjivom arhipelagu Baltičkog mora. Dok se vozite trajektom možete uživati u saunama, restoranima, barovima i bazenima. No imajte na umu da Skandinavci vole ove ture iskoristiti kako bi preko vikenda pobjegli iz grada, i malo više popiti - tako da bi moglo biti i gužve.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju