Dosta vam je niskih temperatura i jedva čekate spakirati kufer za neku morsku destinaciju? Za to ćete se još malo načekati, no ako uspijete u kalendaru pronaći dva slobodna dana, Istra bi mogla biti dobro odredište. Ako nikad u Istri niste bili, nemojte očekivati da ćete ju cijelu obići, ipak je nešto veća i puno bogatija sadržajem nego što se na prvu čini.

Istra - 2 Istra - 2 (Foto: Guliver/Thinkstock)

To je jedna od hrvatskih destinacija koja na jednom mjestu pruža zaista sve. Volite li prirodu, zaputite se u istraživanje jednog od najljepših kanjona hrvatske – kanjona rijeke Mirne ili možda čak na vrh Učke s kojeg se pruža nezaboravan pogled. Neki kažu da kad oblaci ne zauzimaju svoje mjesto na nebu, pogled seže sve do Markova trga u Veneciji.

Uz prirodne, ne nedostaje ni kulturnih atrakcija. Tu su svakako najvažnije atrakcije pulski amfiteatar i Eufrazijeva bazilika u Poreču koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene kulturne baštine. Ako je Poreč vaša konačna destinacija, razmislite o ponudi za vikend u Valamar Diamant Hotelu čiji će unutarnji bazen zamijeniti hladno more, a vama pružati bogato iskustvo prepuno istarskih delicija.

Istra - 1 Istra - 1 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Jeste li znali da Istra ima jednu od najboljih biciklističkih infrastruktura koju jedan rekreativni biciklist može poželjeti? Ako ste jedan od njih, i želite se zaputiti u razgledavanje istarskog poluotoka na dva kotača, naš savjet je da pomno odabere svoju rutu jer cijeli poluotok ima preko 2600 kilometara staza. Kako bi vaš sportsko-rekreativni odmor bio zapamćen, smjestite se u jednom od najljepših istarskih hotela, novigradskom Aminessu Maestral. Bazen s grijanom morskom vodom, fitness, a za djecu do 7 godina besplatno. Može!

Istra - 4 Istra - 4 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Ako vam razgledavanje nije u prvom planu i želite se jednostavno dobro opustiti, zaputite se do ovogodišnjeg dobitnika nagrade "World Travel Award", proglašenog vodećim hotelom u Hrvatskoj – Hotel & Casa Valamar Sanfiora. Okružen mediteranskim zelenilom, udaljen svega nekoliko minuta od starog grada Labina, ovaj će vam novoobnovljeni hotel pružati bezbroj mogućnosti za romantičan provod s voljenom osobom kako unutar hotela tako i u okolici.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju