10. Valparaiso Cerro Abajo Bike race

– svi ljubitelji snažnog adrenalina i MTB biciklizma imaju svoj praznik  u Čileu, gdje se svake godine održava ova zahtjevna biciklistička utrka, poznata po težini i izazovima koje donosi. Najbolje da pogledate video – sve će vam biti jasno!


9. Metalni leteći zmajevi
– Da, i to postoji. Ovaj Festival održava se u veljači, a okuplja sve one koji vole upravljati metalnim letećim zmajevima. 2009. godine je poginulo čak 11 osoba koje su bile pogođene objektima. Užas.


8. Shockfighting

– ovo ne zvuči nimalo ugodno. Radi se o borbi između dvije osobe i to s električnim šokerima od tri milijuna volti u rukavicama koji bez imalo problema mogu usmrtiti osobu. Sport? Ne...


7. Cooper's Hill Cheese Rooling Competition
– Ovo je jedna od onih utrka za koje se zapitamo „Tko ih je samo osmislio“. Naime, skupina odraslih muškaraca se baca nizbrdo za velikim okruglim sirom. Teško je opisati. Pogledajte video. Zagrlite svoja koljena, ovi natjecatelji ih ne vole...


6. The Green River Narrows Kayak Race
– Koliko rijeke mogu biti smrtonosne, dobro znamo. No koliko su smrtonosne rijeke koje su uske, plitke i prepune vodopada? Ova utrka koja se svake godine održava u Americi okuplja sve one koji vole kajakaštvo na divljim vodama, a iako je utrka neslužbena, veoma je popularna.

5. Baby jumping
– Nakon što smo pogledali ovaj video zapitali smo se gdje je socijalna služba u Španjolskoj i tko pobogu daje svoje dijete za "upotrebu" na ovaj festival?


4. Natjecanje u sauniranju
– Svi znamo da je u sauni preporučeno ostati 10-15 minuta. Ovi momci to očito ne znaju. Ovo prvenstvo okuplja frikove koji se sauniraju po nekoliko sati, što često dovodi do smrti.

3. Angola zatvorski rodeo
– Četiri muškarca igraju poker dok oko njih divljaju bikovi. Čemu!?


2. Hrvanje s krokodilima
– Zašto nekome pada na pamet ići u ovakve ekstreme? Hrvanje s krokodilima nikako ne može završiti dobro. Točnije, može završiti dobro, ali samo za krokodila i njegov apetit.

1. Svjetsko prvenstvo u base jumpingu
– Base jumping je opasan sam po sebi, a u mnogim državama i zakonom zabranjen. Svake godine usmrti dosta skakača, a za pravi doživljaj opasnosti, pogledajte video u prilogu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju