Spaljena zemlja, Utah, SAD

Nemoj da vas obeshrabri ime, a niti opis, jer Spaljena zemlja (Badlands) je pravo čudo prirode. Radi se o ogromnom prostoru, suhom, oštećenom i s minimalnom vegetacijom. Razlog zašto trebate otići tamo u proljeće jest prirodni fenomen, kad ovo područje na nekoliko tjedana prekrije žuto i ljubičasto cvijeće, što možete vidjeti na fotografiji.

Kada ići tamo
Isplati se uvijek, ali najbolje je da posjetite Badlands kad se događa gore opisani fenomen, dakle, u proljeće.


Planina Hwangmaesan, Gyeongsangnam, Južna Koreja
Visoka 1108 metara, ova planina popularno je odredište zbog Haeinsea, budističkog hrama u kojem se čuvaju stari spisi i koliko to čudno zvuči, cvijeće. Razlog tomu je što svakog proljeća na poljima oko vrha planine procvjeta tisuće kraljevskih azaleja.

Kada ići tamo
Jest, naravno da je uvijek divno, ali u svibnju azaleje najviše cvjetaju, tako da je peti mjesec najbolje vrijeme za posjetu.

Dolina Casablanca, Čile
Kad je kod nas proljeće u južnoj hemisferi je jesen, što znači da se u Čileu obavlja žetva. Dolina Casablanca predivno je mjesto u kojem prevladava mediteranska klima, ali i ono još važnije, proizvodi se izvrsno vino. Tako da će vam vrata vinarija biti širom otvorena za uživanje u vinskom nektaru.

Zašto ići tamo
Vino, sjajni restorani i prekrasna priroda ostaviti će vas bez daha. Pravo vrijeme za posjetu je razdoblje od ožujka do lipnja.

Tasmanija, Australija
Ovaj otok ponosi se svojom netaknutom prirodom i ogromnim prostranstvima. Iako je u tom dijelu svijeta jesen, šareno lišće koje pokriva planinski krajolik, stvara neke od najljepših pejzaža. Zbog ugodnih temperatura, ožujak i travanj najbolji su mjeseci za planinarenje i otkrivanje ovog divnog otoka.

Zašto ići tamo

Zbog otkrivanja netaknutih plaža, šuma i planina. Nakon uživanja u prirodi, možete se opustiti i uživati u noćnom životu Hobartha – glavnog grada Tasmanije. Ne, ne postoji Tasmanijska neman, čovjek ju je istrijebio...

Divlji atlantski put, Irska
Ovo je jedna od najljepših ruta čitavog kontinenta. Proteže se od Donegala do Corka a prolazi uz zapadnu obalu zemlje. Iako je stvarno dugačka (2400 km), može se provozati malo po malo, sa stajanjem u malim mjestima. Osim toga, u proljeće se u tim malim gradovima odvijaju razni prekrasni mali festivali.


Kada ići tamo
Ovaj put imamo i datume! S obzirom da je Dan Sv. Patricka već prošao, posjetite Galway početkom travnja kad se održava festival hrane, a Connemaru za vrijeme Mussel festivala koji traje 1. – 3. svibnja
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju