Pojavom Low Budget kompanija Luksemburg je postao još bliže dostupan nego ikad, te tako već za manje od 500 kuna možete posjetiti ovu državu, koja, iako je mala, ima štošta za ponuditi. Glavni grad se zove isto kao i država - Luksemburg, a to je drevni utvrđeni grad, koji obiluje renesansnim arhitektonskim spomenicima. Danas je trgovačko i upravno središte na križanju važnih prometnih putova središnje Europe, udaljen 188 km od Bruxellesa, 289 km od Pariza te 190 km od Kölna.

Ako ćete posjetiti Luksemburg, nikako ne smijete izostaviti posjet Luksemburškoj neogotičkoj Gospinoj katedrali (Katedrala Notre Dame) koja je izgrađena 1613. godine, kao ni duždevu palaču koja je glavna rezidencija Nadvojvode Luksemburga iz 19. stolijeća.

Tu je i Opatija Neumunster iz 1606. godine koja je danas kulturni centar, a ako ćete je posjetiti možda naletite i na jedan od brojnih koncerata i izložbi koje se ovdje redovito organiziraju. Od turističkih atrakcija tu je i Grand Rue, ulica trgovačkih cehova i Trg Pless d'Ames u starom gradu, koji je središnji trg grada.

Kako najjeftinije do Luksemburga?

Predlažemo da se zaputite autom do zračne luke u Budimpešti. Auto ostavite na jednom od brojnih parkinga koji možete pronaći na stranici parkvia.com. Avionsku kartu rezervirajte do Bruxelles Charleroi zračne luke, jer ćete lako pronaći karte već od 150 kuna, i to povratne! Od Bruxellesa do Luksemburga uhvatite jedan od buseva ispred zračne luke koji će vas za malo manje od tri sata dovesti u Luksemburg! Obavezno probajte lokalnu rakiju od šljiva, neko jelo od krumpira, smjestite u pristupačan hostel, i - napravite barem stotinu selfieja! Sretan put!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju