Washington, SAD

Washington je prijestolnica muzeja i spomenika. Mreža od čak 19 muzeja, institut Smitshonian, ZOO i nekoliko istraživačkih centara, čine Washington top destinacijom za posjetiti ove godine. Isto tako, ove godine obilježava se 150 obljetnica ubojstva G. Washingtona pa će se tijekom cijele godine održavati festivali njemu u čast.

El Chalten, Argentina
Uzmite prelijepi Švicarski Zermatt, porušite sve što je više od dvije etaže, ispunite prostor s radnicima, poduzetnicima i studentima, dodajte pokojeg starosjedioca, i dobit ćete mjesto na kojem nastaje novi Argentinski grad. Ovo je grad u nastajanju i upravo to je njegova ljepota.


Milano, Italija
Milano je grad zastrašujuće elegancije. Bankari s cipelama koje stoje više nego vaše računalo, dame s Pradinim torbicama, starije gospođe koje šeću svoje pudlice diljem “Via della Spiga“... Jako lijep prizor za vidjeti, no ponekad može ostaviti malo hladan dojam. No za to su tu slavna talijanska vina.

Zermatt, Švicarska
Kada je riječ o žestokom ponašanju na žestokim visinama Zermattu nema ravnog. Još od kraja 19. stoljeća šetači, planinari i zaljubljenici u zimske sportove uživali su gledajući vrh Matterhorn, koji se ponosno diže iznad grada.


Valletta, Malta
Posljednjih nekoliko godine malteška prijestolnica doživjela je drastičan redizajn. A sve u čast i slavu njenog 450-og rođendana. Stoga se ove godine pripremaju razna slavlja koje će trajati po tjedan dana. Baš pravo vrijeme za posjetiti ovu zaboravljenu prijestolnicu.

Plovdiv, Bugarska
Jedan od najljepših europskih starih gradova s dramatičnim pejzažom Rodopa. Povijesna baština, fascinantan noćni život i živopisan smisao za humor lokalnog stanovništva - prava su mješavina začina koja vas mami da ove godine posjetite ovaj grad.

Salisbury, Ujedinjeno Kraljevstvo
Dugo vremena putnici su smatrali Salisbury samo kratkom postajom na putu prema Stonhengeu. No, 2015. će biti godina kada će ovaj suštinski engleski gradić otvoriti šampanjac u čast svog 800-tog rođendana.


Beč, Austrija
Kolači, bečka šnicla, Sissy, veličanstveni dvorci i arhitektura, Mozart kugle, Mozart sam…. Puno je toga po čemu je Beč poseban i zašto je zaslužio da bude na ovoj listi. Činjenica da nam je na dohvat ruke ide tome samo u prilog.

Chennai, Indija
Chennai je uvijek bio jedan od onih divovskih Indijskih gradova kroz koje se samo projurilo. No ove godine tome se staje na kraj. Gradske vlasti odlučile su zaustaviti svakog putnika namjernika i slučajnog prolaznika kako bi mogao uživati u veličanstvenoj arhitekturi i fenomenalnoj prehrani.

Toronto, Kanada
Najviše multikulturalni grad na svijetu. Prpošan megapolis u kojem se govori preko 140 jezika obećava nezaboravnu zabavu svojim 250 000 posjetitelja za vrijeme održavanja Pan Američkih igara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju