Iako je Europa poznata po svojoj vrijednoj kulturnoj i povijesnoj baštini te zamamnim prirodnim ljepotama, skriva i brojne egzotične lokacije koje će oduševiti one željne drugačijeg odmora i adrenalina. Stoga vam donosimo prvih pet avantura koja Europa nudi, a koje ne smijete propustiti.

>>> Europske avanture (prvi dio)

Planinarenje u Francuskoj
Kada se snijeg otopi na francuskim se planinama ponovno se otkriju planinarske rute. Jako su zanimljive posebne staze, nazvane „Via Ferrata“, koje može isprobati svatko s malo boljom kondicijom bez obzira na iskustvo u planinarenju. Radi se o osiguranim rutama za amatere koje su otvorene od svibnja do listopada. Via Ferrata omogućuje svakome da iskusi doživljaj profesionalnih alpinista i otkrije jedan sasvim novi svijet na inače nepristupačnim visinama. Stoga, ako možete podnijeti ponor ispod sebe i željni ste adrenalina ovo je pravi odabir za vas.

Vožnja kajakom na Malti
Malta je država u Sredozemnom moru koju tvori nekoliko otoka i otočića, a samo su tri naseljena. Najveći otok je Malta i na njemu živi većina stanovništva. No, i ostatak arhipelaga je zanimljiv, posebice za turistička istraživanja. Zanimljivo je da se Malta najčešće obilazi kajakom. To je najbolji način za potpuni doživljaj malteške obale koja je puna spilja i pećina. Idealno odredište za svakog avanturista koji želi istražiti neotkrivenu prirodu.

Vožnja brodom u Škotskoj
Great Glen spoj je nekoliko kanjona u Škotskoj, ukupne duljine oko 100 kilometara, koji privlači avanturiste iz cijeloga svijeta. Proteže se od grada Invernessa do Fort Williama, a ispunjen je s četiri jezera koje u Škotskoj nazivaju lochovima. To su Oich, Lochy, Linnhe te Ness koji je svjetski poznat po svom čudovištu. Jezera su povezana u 19. stoljeću te od tada čine kanal Caledonian. Upravo je višednevna vožnja njime prava turistička atrakcija. Tijekom vožnja pružaju se nevjerojatni pogledi na kanjon i obale jezera, a posebna su atrakcija ostaci dvorca na obalama Loch Nessa.

Kaubojska avantura u Španjolskoj
Pustinja Tabernas smjestila se na jugoistoku Španjolske, u pokrajini Almeriji i idealna je turistička destinacija za sve ljubitelje Divljeg zapada. Naime, nisu svi westerni snimani u Sjedinjenim Američkim Državama. Pustinja Tabernas nudi besprijekoran doživljaj kaubojskog života u Europi, a u sklopu turističke ture možete posjetiti i filmski set.

Posjetite plaže na Sardiniji
Ako ipak želite nešto mirniji odmor, ali svejedno želite posjetiti neki neistraženi dio Europe, Sardinija je pravi odabir. To je drugi najveći otok na Mediteranu, poznat je po više od 1500 kilometara obale, a većinom se radi o osamljenim pješčanim plažama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju