Zamislite da čekate autobus, tramvaj ili što već., a kad napokon dođe prijevozno sredstvo, vozač vam da besplatnu hranu? Vjerojatno vam to zvuči kao nešto što se nikad neće dogoditi, no u glavnom gradu Japana odlučili su nagraditi putnike koji – izbjegavaju gužvu.

Putnici koji su odlučili koristiti jednu od najprometnijih linija tokijskog metroa u vrijeme prije najveće gužve, dobili su porciju besplatnih japanskih rezanaca. To im je bila nagrada jer su rasteretili vlakove metroa u vrijeme najveće gužve. 

Metro - 2 Metro - 2 (Foto: Getty Images)

Svaki dan gotovo 7 milijuna ljudi koristi tokijski metro, a od toga gotovo 1,7 milijuna koristi liniju Tozai, koja spaja zapad s istokom grada. Svi oni koji su zakasnili na besplatni doručak, imaju šanse "dohvatiti“ ga do 1. veljače 2019. 

Naime, ukoliko se minimalno 2000 putnika odluči prevesti ranijom linijom, zagarantirani su im zalogajčići omotani hrskavim tijestom (tempura). Ukoliko ih se preveze 2500 dobit će japanske rezance, a ako broj bude veći od 3000 – čeka ih i jedno i drugo.

"Ovo je naša najprometnija linija i pokušavamo je rasteretiti. Vjerujem kako će ovaj čin ohrabriti putnike da koriste ranije linije i pomognu izbjegavanju gužvi“ – izjavio je Takeshi Yamashita, glasnogovornik tokijskog metroa.

Eto, ne bi bilo loše kad bi se netko i kod nas na ovaj način sjetio rasteretiti opterećene linije.

Zapanjujući češki dvorac u kojem je zabranjen ulaz u 120 prostorija Dvorac Hluboka, Češka - 4 Dvorac Hluboka, Češka - 5 Dvorac Hluboka, Češka - 3 +1 Dvorac Hluboka, Češka - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju