Bicikli "Pony" na nekadašnjem jugoslavenskom tržištu bili su vrlo popularni. Po talijanskoj licenci proizvodili su se u Sloveniji, a uskoro će se ponovo naći na tržištu u moderniziranoj verziji.

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela bit će 329 eura, dok će najskuplji "premium" model s dodatnim komponentama stajati 789 eura, objavili su slovenski mediji.

Proizvodnja počinje u proljeće slijedeće godine, ali se već sada mogu naručiti. Prodavat će ih tvrtka "BTC", a službeno će ih proizvoditi tvrtka "Gor kolesa" u suradnji s "Gorenjem" iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.

Koncern "Gorenje", veliki proizvođač kućanskih aparata, lani je otkupio prava na proizvodnju legendarnog Pony bicikla od ljubljanske tvornice "Rog" koja je prije više godina otišla u stečaj.Modernizirani Pony pod nazivom "Gor kolesa" bit će namijenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći birati između triju modela u 28 različitih kombinacija.

Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci morati na isporuku čekati nekoliko mjeseci, tvrdi mariborski list "Večer".

Na početku je namjera izraditi oko 4000 bicikala, kako bi se vidjelo kako će ići prodaja. Računa se u prvom redu na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta.

U budućnosti računamo i na varijantu Gor kolesa na električni pogon, kazao je za list jedan od voditelja projekta Rok Lesjak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju