Predstavili smo vam već mnoge hrvatske terme, no krenuli smo dalje s kopanjem po destinacijama i pronašli idealnu lokaciju za odmor u susjednoj nam Sloveniji. Za oko su nam zapele Terme Snovik smještene nedaleko od Ljubljane, samo dva sata vožnje od Zagreba. Istražili smo njihovu ponudu i za vas pronašli najbolje opcije za trodnevni odmor.

Mnogi od vas odlučuju se na odmor upravo u oazama termomineralne vode, a mi vas u potpunosti razumijemo. Sigurni smo da ste većinu hrvatskih već prošli i posjetili, no sad je vrijeme da se zaputite u Sloveniju i doživite njihov slogan ”I Feel SLOVEnia” u pravom smislu.Možda ste iz samog slogana već razaznali riječ ljubav, a ako niste, tijekom posjeta sigurno ćete se zaljubiti u Sloveniju. Zaputite se u Terme Snovik do kojih ćete najjednostavnije stići kroz Ljubljanu za manje od 180 kuna po smjeru. Napunite auto i krenite u svoju slovensku avanturu.

Terme Snovik diče se sloganom koji glasi ”Ecoworld of thermal delights”, što bi u prijevodu značilo "ekološki svijet termalnih delicija". Smještene u Tuhinjskoj dolini zaista su dobar odabir za pravi zeleni i opuštajući odmor. Neizbježni su to pogledi na zelenu dolinu i okolne planine, a interijer soba poseban je po tome što se sastoji od namještaja izrađena od drveća jasena koje je tipično za dolinu Tuhinja. Ubrzo ćete shvatiti koja je pozitivna veza između davno zaboravljenih vremena i udobnosti koju ove terme pružaju.

Na vama je da odaberete želite li sobe koji će vam osigurati potrebnu dozu luksuza uz posebne saune, jacuzzije, vodene krevete i kamin, a ako pak ste pobornik jednostavnijeg, odaberite smještaj u apartmanu. Uz sve navedeno te osjećaj ljubavi i privrženosti ovom kraju, poslužit će vam i domaći čaj.Ljubav na prvi pogled svakako su i zgrade koje su dizajnirane tako da je njihov raspored maksimalno prilagođen prirodi, stoga je ne nagrđuje, već joj daje posebnu notu. Prošećite okolicom i opustite se s djecom na dječjim igralištima, cvjetnim krevetima ili pa udahnite zdrave čestice koje pršte zrakom kod vrtova s ljekovitim biljem.

Volite li se kupati, nećete ostati razočarani jer je apsolutni favorit ovih termi ”Eco Snovik Spa” koji se prostire na čak tisuću metara kvadratnih. Zaplivajte u unutarnjim ili vanjskim bazenima s termalnom vodom, a svakako morate znati da je termalna voda koja se nalazi u bazenima 2008. godine proglašena prirodnim ljekovitim sredstvom.

Kad se okupate i izguštate, istražite okolicu i obavezno se okušajte u igranju golfa u botaničkom vrtu Volčji Potok. Kad ogladnite, okusite posebna tradicionalna jela u posebnoj ponudi naziva ”Taste Kamnik”. Nećemo vam otkriti više, stoga brzo rezervirajte svoje termine u Termama Snovik i dobro se odmorite!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju