James Asquith upisao se u Guinnesovu knjigu rekorda kao najmlađa osoba koja je posjetila sve države svijeta. Na svojim je putovanjima očito mnogo kombinirao i smišljao, te se sjetio kako olakšati ljudima putovanje svijetom.

Naime, James je napravio aplikaciju „Holiday Swap“, koja je opisana kao pomoć pri snižavanju ukupne cijene putovanja. Aplikacija se reklamira kao „Tinder za putovanja“, a korisnici mogu pomoću nje mijenjati svoj dom s nekim drugim na par dana za simboličnu cijenu od 1 dolara po noćenju.

Putnici mogu koristiti aplikaciju kako bi sebi zanimljive nekretnine „zabilježili“, a s vlasnicima se potom naknadno dogovore kad bi zanijenili svoje domove. „Milenijska generacija je budućnost, a njeni pripadnici žele više za manje novca. S napretkom tehnologije gradimo pravu svjetsku turističku zajednicu i koristimo sve što imamo na raspolaganju kako bismo istražili svijet“ – izjavio je tvorac aplikacije.Kako se „Holiday Swap“ dobro razvija, govori i podatak da postoji već više od 50 zemalja u kojima se nude nekretnine, uključujući SAD, Australiju, Brazil, Japan...

U svakom slučaju, ovakve ideje i projekte valja podržati, jer ako projekt zaživi i ljudi ga prihvate, kroz koju godinu s budžeta za putovanje mogli bismo skinuti stavku – smještaj.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju