Sastojci za kuglice:
300 g kuhanog rižota (ili kuhane riže)
150 grama krušnih mrvica
1 jaje
4 žlice naribanog sira parmezana
šaka nasjeckanog svježeg peršina
sol i papar po želji

Nadjev za kuglice
100 grama sira mozzarella

Priprema:
1. U rižoto (ili kuhanu rižu) dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, svježi peršin i začine, sve zajedno dobro promiješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu.

2. Od dobivene smjese napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini kuglice pa ju nadjenite sirom mozzarellom ili nekim drugim nadjevom poput umaka bolonjez.

3. Ponovo zamijesite kuglicu pa ju panirajte s jajetom i krušnim mrvicama.

4. Pecite ih u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu.

5. Poslužite ih s umakom po želji. Dobar tek!

U videu Food Tubea pogledajte kako stari talijanski lisac Gennaro Contaldo priprema ovaj tradicionalni recept iz Italije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju