Sastojci za kuglice:

  • 300 g kuhanog rižota (ili kuhane riže)
  • 150 grama krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 4 žlice naribanog sira parmezana
  • šaka nasjeckanog svježeg peršina
  • sol i papar po želji

Nadjev za kuglice

  • 100 grama sira mozzarella

Priprema:

  1. U rižoto (ili kuhanu rižu) dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, svježi peršin i začine, sve zajedno dobro promiješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
  2. Od dobivene smjese napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini kuglice pa ju nadjenite sirom mozzarellom ili nekim drugim nadjevom poput umaka bolonjez.
  3. Ponovo zamijesite kuglicu pa ju panirajte s jajetom i krušnim mrvicama.
  4. Pecite ih u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu.
  5. Poslužite ih s umakom po želji. Dobar tek!


U videu Food Tubea pogledajte kako stari talijanski lisac Gennaro Contaldo priprema ovaj tradicionalni recept iz Italije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju