Sastojci za kuglice:
- 300 g kuhanog rižota (ili kuhane riže)
- 150 grama krušnih mrvica
- 1 jaje
- 4 žlice naribanog sira parmezana
- šaka nasjeckanog svježeg peršina
- sol i papar po želji
Nadjev za kuglice
- 100 grama sira mozzarella
Priprema:
- U rižoto (ili kuhanu rižu) dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, svježi peršin i začine, sve zajedno dobro promiješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
- Od dobivene smjese napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini kuglice pa ju nadjenite sirom mozzarellom ili nekim drugim nadjevom poput umaka bolonjez.
- Ponovo zamijesite kuglicu pa ju panirajte s jajetom i krušnim mrvicama.
- Pecite ih u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu.
- Poslužite ih s umakom po želji. Dobar tek!
U videu Food Tubea pogledajte kako stari talijanski lisac Gennaro Contaldo priprema ovaj tradicionalni recept iz Italije.