Iako vas ime može odvesti na pogrešan trag marocchino nije nastao u Maroku. Prvi put je pripremljen u pijemontskoj regiji, točnije – u Alessandriji. Ime duguje marokanskoj koži koja se u italiji koristila za izradu šešira, a karakteristična je po lijepoj smeđoj boji.

Za slasnu nijansu osim kave zaslužna je i čokolada, kakao ili Nutella, ovisno o tome gdje se priprema. Ključna je i pjena od toplog mlijeka, kao i talijanski kratki espresso.

Nemate li aparat za kavu koji radi mliječnu pjenu, toplo mlijeko možete izmiksati - najbolje štapnim mikserom koji ima nastavak za kreme (pjenjaču) ili pak protresti toplo mlijeko u čvrsto zatvorenoj staklenci. 

Sastojci za marocchino fondente:

kava za espresso 
mrvice tamne čokolade
gorki kakao prah
tamni papar
vruće mlijeko

Priprema:

1. Napravite espresso i ulijte ga u staklenu čašu.

2. Dodajte mrvice tamne čokolade.

3. Bogato pospite kakaom u prahu i tamnim paprom.

4. Napunite do vrha pjenom i vrućim mlijekom.

5. Još jednom pospite kakaom u prahu.

U Lavazzi za pripremu espressa preporučuju Crema e Gusto – blend od 30 posto arabice i 70 posto robuste jer ima finu, bogatu aromu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju