Većina gradova širom svijeta ima podzemne tunele, a niti Los Angeles nije iznimka. No dalje od moderne podzemne željeznice, ispod centra grada nalazi se oko 18 kilometara prolaza pod zemljom koji su u vrijeme prohibicije predstavljali tajnu mrežu za švercanje alkohola.

Tuneli su služili kao prolaz do zabranjenog pića i mjesto za opijanje. Između ostalih adresa, boce su dolazile i do King Eddy Saloona, prodavaonice klavira koja je služila kao paravan za bar u podrumu. Tuneli se i danas mogu razgledati, ali nije ih najjednostavnije naći. U podzemlje se spušta skrivenim liftom koji se nalazi iza zgrade Hall of Recordsa. Nisu otvoreni za javnost, a upravo zato su toliko omiljeni među turistima koji vole otkrivati nepoznato.

Osim za švercanje alkohola u vrijeme prohibicije, tuneli su se koristili za prijevoz velikih količina novca između vladinih zgrada i banaka te prijevoz opasnih kriminalaca od policije do zatvora. Nije bilo neuobičajeno nabasati na truplo kojeg se mafija odlučila riješiti. Hollywoodu su tuneli pak bili savršena kulisa za snimanje raznih filmova i televizijskih emisija. 

 

Legalni metamfetamini: Opasni orasi koje žvače 600 milijuna ljudi Betel orasi Betel orasi Betel orasi +1 Betel orasi

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju