Bez obzira nalazili se u Cape Townu, Zagrebu ili Rimu kada ispijate Heineken znate što dobivate. Kako bi bili sigurni da ovo poznato lager pivo ima jedinstveni okus u svih 192 zemlje svijeta, uzorci se redovito šalju u Nizozemsku gdje stručnjaci testiraju sličnost s originalnom recepturom Gerarda Adriaana Heinekena.

On je svoju potragu za savršenim pivom započeo još 1873. godine, a u više od 150 godina povijesti ono je postalo nizozemski simbol za kvalitetu.

Tajni sastojak
Heineken se proizvodi od samo četiri prirodna sastojka: ječmenog slada, vode, hmelja, i male, ali značajne količine A-kvasca. Upravo A-kvasac u pivu, koje se fermentira u horizontalnim tankovima u idealnim uvjetima, daje bogat i ujednačen okus, te suptilnu voćnu notu.

Za njegovu pripremu potrebno je 28 dana što je nešto dulje o uobičajenog prosjeka u industrijskoj proizvodnji piva zbog čega je kvaliteta Heinekena – vrhunska.

Nasmiješeno E
Želja Heinekena je bila da stvori pozitivniju sliku o brendu pa je vlasnik Alfred Heineken 1964. godine nakosio slovo e u imenu piva da izgleda kao da se smije. Mala promjena učinila je mnogo za Heineken. Pola stoljeća kasnije svakoga se dana poslužuje impresivna brojka od 25 milijuna boca u 192 zemlje svijeta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju