Obljubljena Dravom i Dunavom, pomalo izolirana i mistična, Baranja je danas sve zanimljivija turistička destinacija. Priče o tajnama života, preživljavanju, ljubavima, vinima i ribolovu ovdje se isprepliću na svakom koraku, a zelena polja, zlatni vinograd i duboke hrastove šume, svuda su oko vas.

Ovaj pretežito nizinski kraj, smješten između Dunava i Drave bogat je prirodnim i kulturno-povijesnim dobrima, a vrhunska vina i bogata gastronomija samo su dodatni mamac za sve posjetitelje. Što ima bolje od dobrog fiš paprikaša i čaše vina za kraj dana?

Ova netaknuta oaza mira pružit će vam sve što vam treba kako biste raznim aktivnostima ojačali svoje tijelo i duh. Vožnja quadovima po makadamskim cestama, vožnja biciklom kroz netaknutu prirodu, planinarenje i paintball samo su dio bogate ponude. Posebna pozornost polaže se na biciklizam i njihovu interakciju s vinarima. Tako ćete mnogo puta biciklom voziti upravo po vinskim cestama koje će vas, vozeći kroz vinograde, dovesti do podruma u kojima se možete odmoriti, saznati nešto novo o proizvodnji vina i degustirati vrhunsku kapljicu.

A gdje poći? Koji grad, selo ili destinaciju odabrati? Iz mnoštva slikovitih sela, destinacija i odredišta, odabrali smo nekoliko koje nude ono najbolje od Baranje.

Bizovačke toplice

Kao i u mnogim drugim dijelovima Hrvatske, termomineralna voda ovdje je pronađena sasvim slučajno prilikom traganja za naftom. Tako je i s Bizovačkim toplicama, koje su se smjestile pored mjesta Bizovec. Od prvotnog jarka za kupanje, toplice su izrasle u pravu destinaciju za odmor. U ovim toplicama možete uživati u najvećem bazenu s valovima na našem području, a hotel Termia pružit će vam najbolje uvjete za smještaj. No to nije sve, u njihovom nadaleko poznatom Nacionalnom restoranu moći ćete uživati u pravim baranjskim specijalitetima pripremljenim od svježih i lokalnih namirnica.

Hotel Lug 4*

Iskoristite prirodnu raskoš bajkovite Baranje te provedite nezaboravne dane u luksuznom hotelu Lug 4*. Hotel se nalazi u neposrednoj blizini parka prirode i zoološkog rezervata Kopački rit i svega nekoliko minuta vožnje od poznatog lovišta i dvorca Tikveš. Kombinacija ladanjskog mira i nedirnute prirode pružit će vam odmor koji ćete teško zaboraviti. Izvrsna domaća kuhinja u kombinaciji s vrhunskim baranjskim vinima razbudit će vaša osjetila. Zaljubljenici u životinje, posebice u konje, ovdje će doći na svoje jer su u dvorištu hotela smješteni konji, a kroz druženje moći ćete se povezati s ovom plemenitom životinjom.

Mikin dol

Želite li okusiti tradicionalnu Baranju, posjetiti mjesto koje odiše poviješću i prirodnim ljepotama, ne morate tražiti dalje od Mikinog dola. Ladanjska kuća zapravo je stoljetna kuća koji su njezini vlasnici obnovili u tradicionalnom stilu i ponudili posjetiteljima koji bi željeli spavati u pomalo povijesnom okruženju. Sve sobe su opremljene stoljetnim, restauriranim namještajem a u kući, i oko nje, izloženi su uporabni predmeti i alati iz prošlih vremena. Doručak, ručak i večera pripremaju se na licu mjesta, a domaćica hotela za vas će pripremiti tradicionalna jela, baš po vašem ukusu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju