Spitbank
je ime jedne od pet utvrda izgrađenih u vodama kod Solenta u Ujedinjenom Kraljevstvu potkraj 19. stoljeća. Ove pomorske utvrde s granitnim zidovima visokim 4,5 metara dao je izgraditi britanski premijer Lord Henry Palmerston kao zaštitu od prodora Napoleona.

Utvrda Spitbank u prvom i drugom svjetskom ratu služila kao signalna stanica, ali i mjesto na kojem se čuvalo oružje. Danas je ona – luksuzni hotel u vlasništvu kompanije Clarenco LLP koji se iznajmljuje zaljubljenicima u vojnu povijest, parovima u potrazi za izoliranim i romantičnim mjestom za odmor, a osobito je popularan izbor za momačke večeri. Luksuzne sobe nalaze se na mjestu nekadašnje oružarnice Luksuzne sobe nalaze se na mjestu nekadašnje oružarnice (Foto: Profimedia.hr)
Oružarnice su pretvorene u osam luksuznih soba s velikim vodenim krevetima, koje su opremljene svim potrebnim sitnicama za ugodan smještaj, a gdje noćenje stoji oko 3800 kuna. Ovdje vam je na raspolaganju i bazen te sauna, a navečer možete uživati i u prekrasnom pogledu s vrha utvrde.

Zaželite li se dobre kuhinje, hotel će vam organizirati objed po želji i prijevoz brodom u obližnjoj utvrdi No Man's Land, koji je u vlasništvu iste kompanije, a u kojem se također nalazi hotel sa spa zonom. Brod je ujedno najlakši način za dolazak i odlazak iz hotela.

O bogatoj povijesti ovoga kraja, kao i o samim pomorskim utvrdama više možete saznati u utvrdi Horse Fort Sand, koja je pretvorena u muzej i kulturni centar.

Kako izgleda hotel u utvrdi Spitbank, pogledajte u našoj fotogaleriji. U hotel se dolazi brodom U hotel se dolazi brodom (Foto: Profimedia.hr)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju