Prošli ste sve kontrole, predali prtljagu i sada morate čekati ukrcavanje… Vjerojatnost da će vam se slobodno vrijeme na aerodromu dogoditi je velika, a i zasigurno bolja opcija od one da vremena imate premalo. Aerodromi su opremljeni s puno sadržaja, a ovo su neki od načina kako možete provesti svoje slobodno vrijeme prije ili između letova.


1. Nema izgovora


Znate li što je uvijek dobra opcija? Knjiga. Ako kao izgovor što ne čitate često i sami sebi govorite da ne stignete, vrijeme kada čekate let ne možete zanijekati kao dobru priliku za ovu aktivnost. Zaboravili ste je ponijeti? Bez brige, u shopovima na aerodromu možete nabaviti časopise, ali i knjige. Ako ne uživate u čitanju, ponesite laptop i pogledajte zaostatke omiljene serije.


2. Rekreacije nikad dosta


Budući da ćete ionako sjediti na putu, šetnja po aerodromu bit će vam odlična rekreacija. Osim ako ste npr. Tallinnu ili Dubaiju gdje imaju teretanu u sklopu aerodroma, rekreirati se možete šetnjom. Proučite što sve ima, pronađite neki suvenir za vaše najdraže, popijte kavu ili isprobajte nešto novo. Ili jednostavno prošećite i uživajte u užurbanom tempu aerodroma.


3. Odmorite se


Bilo da imate mogućnost ulaska u neki lounge poput Dinersovog ili jednostavno pijete kavu u nekom od kafića, smjestite se na neku od udobnih fotelja i zaklopite oči, posebno ako niste stigli uhvatiti dovoljno sna prije puta. Vrijeme čekanja iskoristite kao vrijeme za odmor.


5. Zabilježite misli


Sjedeći na aerodromu gdje se kreću tisuće ljudi, udobno se smjestite i pokušajte odgonetnuti njihove priče. Kamo idu, odakle dolaze i zašto? Možda baš to može biti ideja za vašu priču. Ili jednostavno vodite dnevnik, zabilježite svoje misli i osjećaje. Bit će zanimljivo čitati to za nekoliko godina i prisjetiti se emocija koje je u vama izazvalo putovanje.


6. Istražite okolicu


Ako pak imate vremena prije uopće prolaska kroz izlaz (gate), odnosno više od nekoliko sati slobodnog vremena, zaputite se u istraživanje okoline. Prije toga provjerite koliko vam treba do centra ili nečega vrijednog posjeta, koji je za to najbolji način i dobro izračunajte isplati li vam se dok čekate istražiti grad iz kojeg letite.
 

Pogled prema aerodromima u Veneciji i Budimpešti: Aviokarte za proljeće u Berlinu za 26 eura! Berlin, Njemačka - 4 Berlin, Njemačka - 3 Berlin, Njemačka - 2 +3 Berlin, Njemačka - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju