I dok Azija nastavlja primati pohvale i nagrade za svoje sjajne zračne luke, kada je o tome riječ, stanje u Europi izgleda sve lošije.

U ovogodišnjem izvješću AirHelpa, tvrtke specijalizirane za prava putnika u zračnom prometu, deset europskih zračnih luka završilo je na posljednjih 11 mjesta.

Najgori je portugalski aerodrom Portela na posljednjem, 132. mjestu. Oba pariška aerodroma, Charles de Gaulle i Orly, također su na začelju ljestvice, u društvu zračne luke u Edinburghu, londonskog Gatwicka, aerodroma u Manchesteru te onih na Malti, u Bukureštu i Eindhovenu.
Na drugom kraju skale, u prvih 20 dominiraju azijske i američke zračne luke. Na samome čelu su zračne luke u Dohi i u Tokiju.

Samo je jedan europski aerodrom uvršten u najboljih deset, atenski - na trećem mjestu.
AirHelp svake godine rangira svjetske aerodrome na temelju triju faktora: točnosti, kvalitete usluge i mogućnosti kupovine i prehrane.

AirHelp je poredao i zračne kompanije. Europa ni u tom segmentu nije prošla najbolje.
Najbolji su Qatar Airways i American Airlines, te Aeromexico, SAS i Qantas, a na dnu su Ryanair, Korean Air, EasyJet i Thomas Cook.

Najvažnija točka svijeta: Otvoren megaaerodrom koji će postati najprometniji na svijetu! Novi istanbulski aerodrom - 5 Novi istanbulski aerodrom - 4 Novi istanbulski aerodrom - 2 +1 Novi istanbulski aerodrom - 1
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju