Danas je u Zagrebu sve podređeno članovima engleske kraljevske obitelji. Pažnja javnosti, a i domaćina usmjerena je u princa od Walesa Charlesa i  vojvotkinju od Cornwall Camillu pa se briga vodio oko svakog detalja.

Bitna stavka ovog 'kraljevskog' posjeta Zagrebu, kao i uvijek, je hrana, odnosno s čime će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović počastiti važne goste, koji su, vjerujemo, na svojim putovanjima probali sve što se probati može.

Princ Charles peti je put u posjeti Hrvatskoj pa za razliku od Camille, kojoj je ovo prvi put da je u našoj zemlji, vjerojatno zna da se ovdje jako dobro jede. Ovaj posjet članova kraljevske obitelji ostat će obilježen autohtonim jelima i namirnicama, jedino će u ovu priču losos za hladno predjelo uplivati sa sjevera.

Za toplo predjelo uvaženi gosti će kušati rižoto sa šparogama i istarskim tartufom, nakon čega će se večera nastaviti u ribljem tonu, jer se poslužuje brancin u dalmatinskom maslinovom ulju s kremom od mladog ličkog krumpira, špinat i miješana proljetna salata. Za desert bit će poslužene maline na rižinom čipsu, a svaki slijed će pratiti izbor vina Iločkih podruma.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju