Avionsko osoblje (stjuardese i stjuardi) u avionima se prvenstveno brine kako bi vaše putovanje prošlo sigurno i udobno, no prema portalu Travel and Leisure, postoje neke stvari koje bi oni svakako htjeli da putnici znaju.

Za početak, važno je napomenuti da osoblje nema pri ruci brdo lijekova i tableta ako se putnici počnu osjećati loše. Naravno, na letovima uvijek postoji prva pomoć, no pravila osoblju brane da putnicima na svoju ruku daju i aspirin. Stoga, ako imate zdravstvenih problema prilikom letenja, pobrinite se da ponesete i svoje lijekove.

Nadalje, iako nose uniforme, stjuardese i stjuardi nemaju nikakve posebne privilegije. Kao i putnici, i oni slušaju kapetanove upute i zapovijedi, pa kad zasvijetli znak za vezanje pojasa, i njihova je dužnost zauzeti mjesto i vezati se.

Iako posao na trenutke može izgledati glamurozan, realno, on je daleko od toga. Dobar dio vremena provodite u zraku, a kad niste u zraku, provodite vrijeme u tranzitu. Ne postoje subota i nedjelja i često ste odvojeni od obitelji po više dana u komadu. Zbog rasporeda letova često mijenjate navike koje se tiču spavanja i hranjenja Još uvijek mislite da je posao stjuardese glamurozan?

No, naravno, postoji i ona druga strana. Ipak ćete obići dobar dio svijeta, posjetiti mnoge gradove, upoznati zanimljive ljude i na svijet gledati – s neba. Iako posao nije glamurozan ni lagan, razumljivo je da postoje i oni koji se sa zadovoljstvom odlučuju baviti tim zanimanjem.

Leteći motor: Nebeska jurilica koja šiša sve gužve, a postiže brzinu od 240 kilometara na sat The Speeder leteći motor - 3 The Speeder leteći motor - 2 The Speeder leteći motor - 4 +1 The Speeder leteći motor - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju