Stevija potječe iz Južne Amerike i najčešće se koristi kao prirodni zaslađivač. Prodavaonice zdrave hrane često je nude u zadnjih godinu, dvije a ona je sjajan način i primjer kako možete uživati u slatkom bez dodatnih bijelih šećera.

Što se tiče utjecaja koji stevija ima na vaše zdravlje, on je izuzetan. Ova biljka snižava krvni tlak, pomaže kod umora, jača imunitet, a dobra je i za upaljeno grlo i bolne kosti.


Tako primjerice Paragvajci već više od 1500 godina steviju koriste za želučane probleme, ali i za poboljšanje zdravlja općenito.

Također, istraživanja su pokazala da ekstrakt stevije pomaže pri kožnim oboljenjima poput akni, ekcema i dermatitisa, a ekstrakt slobodno možete dodati i u kupku.

Možda i ono najvažnije što se stevije tiče otkriveno je nedavno u SAD–u, a to je da ona i svi njeni oblici smanjuju ovisnost o cigaretama i alkoholu. Imate nekog takvog u svome okruženju? I mislili smo...

Nakon ovog, trebate li još koji razlog da steviju dodate svojoj prehrani? Možda da je već ovih dana kupite na nekoj tržnici, i čuvate na svom balkonu?
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju