Češka
je prepuna bisera koje treba istražiti. O Pragu smo pisali nebrojeno puta, a nekih 200 kilometara od njega smještena je prava adrenalinska atrakcija. Staza u oblacima smještena je u Dolni Morava, a čelično-drvena struktura djelo je arhitekta Zdeněka Fráneka.

 

Objavu dijeli ♢♢♢ (@photobyklariss)

Ova staza nije samo šetnica prema nebu, već ima mnoštvo dijelova koji će osigurati ubrzane otkucaje srca ljubiteljima adrenalina. Do vrha se možete popeti samo šećući se, ali i penjući se gustom mrežom. Na vrhu se možete prošetati ili prileći na mreži, a spustiti se dolje spiralnim toboganom s nekoliko zavoja.

 

Objavu dijeli @j_jako_jelito

Staza u oblacima postavljena je na 1116 metara nadmorske visine, a njezina je visina 55 metara. Drveni most dug je 710 metara, a spiralni tobogan 100. Na vrhu možete uživati u predivnom pogledu na masiv Králický Sněžník s dolinom rijeke Morave, a u daljini vidi se planine Jeseníky i Krkonoše.

A osim adrenalina, pogleda i čistog zraka, tu su i edukativnih 12 točaka te nekoliko odmarališta s drvenim klupama, stolicama i stolovima, restoran Slamenka i igralište na putu prema vrhu.

Prilikom izgradnje Staze u oblacima koristilo se 380 tona čelika i više od 500 kvadrata drveta. Konstrukcija je otporna na vjetar brzine do 200 kilometara na sat. U povoljnim vremenskim uvjetima na nju se može popeti i 4000 ljudi, ako su ravnomjerno raspoređeni.

Ulaz na Stazu za odrasle je 60-ak kuna, a plaća se i tobogan 15 kuna. Ako idete u grupi ili obiteljski, imate popust. Obiteljska ulaznica za dvoje odraslih i troje djece iznosi 150 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju