Ponekad, sve što nam treba kako bismo došli k sebi, tek je malo mira i vrhunski pripremljena hrana. Rijetka su ta mjesta u Hrvatskoj gdje možete uživati u veličanstvenim delicijama, a da se nalaze u netaknutoj prirodi, okružena zelenilom i mirom. Jedno od takvih mjesta upravo je restoran 'Stari fenjeri' u mjestu Turnić, tek nekoliko kilometara od Požege.

Pri spomenu slavonske kuhinje prvo što nam pada na pamet su mesna, teška, težačka jela. Rijetki su ti koji slavonsku kuhinju povezuju s ribom i ribljim specijalitetima. Ali upravo ribom, zbog mnogih izvora, potoka i čistih rječica, bogat je ovaj kraj Lijepe Naše. Upravo su podpapučki potoci Dubočanka i Brzaja prirodna mrjestilišta potočne patrve, a ima je i u ostalim rijekama, ali ne i na cijelim njihovim tokovima. Čak su i stari Rimljani prepoznali blagodati Požeške kotline te je nazvali Zlatnom dolinom upravo zbog bogatstva ribom, šumama i čistim vodama.

Restoran 'Stari fenjeri' ima upravo sve to. I ribu i šumu i potok sa čistom vodom. Uređenje restorana je tradicionalno, kako bi se svakom posjetitelju osigurao nezaboravan doživljaj uz uživanje u vrhunskim gastronomskim specijalitetima slavonske kuhinje, pripremljenim od svježih namirnica. Da domaćini paze na svaki detalj, vidljivo je već pri samom dolasku u dvorište restorana. Svaka biljka, svaka travka je toliko skladna s ostatkom prostora da vam jednostavno dođe da se zavalite na travu i uživate u cvrkutu ptica.

Priča 'Starih fenjera' počela je uzgojem ribe. Kako na svom imanju imaju vlastito izvorište, odlučili su se na proizvodnju pastrve, koja obožava svježu vodu ujednačene temperature. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu, ovdje možete kupiti i svježu pastrvu te ju pripremiti kod kuće prema vlastitom receptu.

Cjelokupno imanje osmišljeno je tako da se ovdje može provesti cjelodni dan. Za hranu ne morate brinuti, jer ponuda restorana stvarno je vrhunska. Tijekom dana sigurno vam neće biti dosadno jer su tu igralište za nogomet, dječje igralište, ali i biciklističke staze uređene po cijeloj šumi.

Ponuda restorana bazirana je na ribljim specijalitetima. Ribu uzgajaju sami u ribnjacima koji se nalaze u neposrednoj blizini restorana. Tako možete birati između jela od kalifornijske i potočne pastrve, ali i šarana, soma i drugih slatkovodnih riba. Od mnogobrojnih jela, svakako valja izdvojiti soma u umaku od bijelog luka sa pečenim krumpirom. Bogatstvo okusa ovog jela natjerat će i one koji ne vole ribu da se predomisle. No, jelo po kojem su najpoznatiji svakako je dimljeni šaran, a jedini su restoran u Slavoniji koji priprema šarana na ovaj način. Sami ga dime i pripremaju, kako bi gosti na stolu dobili svježu i nadasve ukusnu deliciju.

Restoran može primiti 70-tak osoba, dok se na terasi može smjestiti još 40, te je time pogodan za male fešte ili obiteljska slavlja.

Voditelje restorana možete dobiti na broj 034/622-277 ili na mail info@stari-fenjeri.com

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju