Uvijek ste se pitali kako je to živjeti u dvije države? U tom slučaju, ova kuća na sjevernoameričkom kontinentu, kad bi imali mogućnosti i novaca, bila bi idealan odabir za vas!

Kuća u Vermontu, naizgled obična, itekako se razlikuje od svih ostalih. I to bome, iz vrlo neobičnog razloga. Naime, jedan dio kuće se nalazi na tlu SAD – a, a drugi na kanadskom. Da, i ispred ulaza je obilježena granica.

Unatoč zanimljivoj lokaciji kuće, sadašnji vlasnici Brian i Joan DuMoulin žele kuću prodati, a veliki im problem predstavlja pronalaženje kupca, pa ispada da život u dvije države istodobno i nije tako jednostavan.

"Ukoliko postoji nekakav problem, ne možete samo napustiti kući i kasnije se vratiti, već svaki put morate proći kroz granični prijelaz“ – objašnjava ovaj bračni par koji je luću naslijedio još davnih sedamdesetih. Poseban problem je i dolaza novh carinika, kad valja ponovno prolaziti sve procedure prelaska granice jer vas ljudi ne znaju.
 
Sve u svemu, život u ovakvoj kući ima i prednosti, a to je naime da vam ovdje nitko nikad ništa neće ukrasti. Kuća se nalazi pod 24 – satnim nadzorom i kanadske i američke strane pa ako ništa drugo, bit ćete uvijek zaštićeni!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju