Cadiz, grad na jugu Španjolske, doslovno je objavio rat golubovima. Naime, gradske su vlasti najavile da planiraju humano preseliti tisuće golubova koji ometaju turiste i domaće diljem grada.

Iz grada su tako najavili da će uloviti i preseliti 5 tisuća golubova gotovo 800 kilometara daleko od Cadiza nakon pritužbi brojnih turista, ali i lokalaca, koji se žale na to da ih golubovi tjeraju iz kafića, restorana i ostalih mjesta diljem grada.

Vlasti su pticama „najavile“ humano preseljenje, što god to značilo. Naime, prema njihovu mišljenju, 8 tisuća golubova previše je za ovako mali grad, pa je vrijeme za njihovu selidbu. Cijela priča započela je prije još dvije godine kad je Horeca, regionalna federacija hotelijera, uložila žalbu gradu rekavši da su golubovi „pretvorili središte grada u jedno veliko gnijezdo te posvuda ostavljaju svoje tragove“.

„Situacija je postala nemoguća, procjenjujemo da gubimo 20 posto zarade zbog golubova. Uza sve, kad su gladni, postaju agresivni, pa i sami slijeću turistima na stolove i pokušavaju doći do hrane“, rekao je Antonio de Maria Ceballos, predsjednik Horece.

Kako će se ovo situacija rasplesti, bit će zanimljivo vidjeti, a nama samo ostaje pratiti cijelu situaciju i vidjeti kakva će na kraju biti sudbina golubova

Dajte joj priliku: Zemlja Vatre u kojoj ćete u restoranu pivo platiti 5, a kolu 2 kune! Azerbejdžan - 1 Azerbejdžan - 2 Azerbejdžan - 3 +1 Azerbejdžan - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju