Ako ste mislili da je Oreo cheesecake iste autorice kolač kojemu nitko ne može odoljeti, što tek kažete na ovaj? Snickers verzija s komadićima popularne čokoladice prava je slatka bomba koju i najveći amateri u kuhinji, bez problema mogu pripremiti. Samo miješate i slažete slojeve, a kako ste već 'čuli' najteži dio je čekanje da se kolač ohladi.

Pogledajte video u kojima Barbara objašnjava korake pripreme, a ako vam treba još inspiracije potražite je na njenom blogu Foodiona, Facebook stranici ili YouTube kanalu. Uživajte!

Snickers cheesecake

Sastojci: 


Za biskvit:

150 g keksa
50 g maslaca

Za kremu:

Žlica meda
2 žlice maslaca od kikirikija
2 Snickersa
300 g kremastog sira
150 ml slatkog vrhnja za šlag

Ganache:

50 g tamne čokolade
50 ml slatkog vrhnja za šlag

Priprema:

1. Smrvite kekse i rastopite maslac te pomiješajte. Rasporedite po kalupu i utisnite prstima. Zatim podlogu za cheesecake stavite u hladnjak na 30 minuta.

2. Za kremu prvo istucite šlag te dodajte sir, maslac od kikirikija i med. Još jednom sve izmiksajte.

3. Narežite čokoladice i dodajte ih kremi. Izmiješajte žlicom.

4. Kremu izlijte na podlogu, izravnajte je i sve vratite u hladnjak na najmanje 4 sata.

5. Za ganache, ugrijte slatko vrhnje i prelijte preko nasjeckanih komadića čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi.

6. Cheseecake oprezno izvadite iz kalupa i na vrh izlijte ganache. Vratite u hladnjak na minutu - dvije, a za to vrijeme narežite još malo Snickersa za dekoraciju


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju